MDRAP asigură finanţarea pentru 9 noi proiecte şi 9 microbuze şcolare în judeţul Tulcea

E.D.
Companii #Transporturi / 22 august 2014

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, la Tulcea, în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta, 9 contracte de finanţare pentru obiective din judeţ, derulate prin programe gestionate de MDRAP, şi a participat la predarea a 9 microbuze şcolare achiziţionate de minister.

Astfel, în cinci comune din judeţul Tulcea (Izvoarele, Beidaud, Greci, Jurilovca şi Isaccea), drumurile vor fi modernizate şi alte trei comune (Jijila, Luncaviţa şi Topolog) vor fi racordate la sistemul de apă şi canalizare şi vor beneficia de staţii de epurare. Cele 8 proiecte au o valoare totală de 12,56 milioane lei şi sunt derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, destinat îmbunătăţirii infrastructurii.

Totodată, Liviu Dragnea a semnat şi un contract de finanţare, în valoare de 1,51 milioane de lei, care vizează modernizarea reţelei de distribuţie a energiei termice din municipiul Tulcea. Proiectul face parte din Programul Termoficare 2006-2015 căldură şi confort, componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică, derulat de MDRAP.

Tot astăzi, judeţului Tulcea i-au fost repartizate 9 microbuze destinate transportului de elevi. Microbuzele vor ajunge în comunele C.A.Rosetti, Cerna, Jijila, Luncaviţa, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Sarichioi şi Topolog.

Cu această ocazie, ministrul Dragnea a reiterat ideea că a dat curs tuturor solicitărilor făcute din ţară, pentru a facilita accesul copiilor la şcoală şi pentru a contribui la prevenirea abandonului şcolar.

Alte două microbuze şcolare au fost predate comunelor Jurilovca şi Casimcea, în luna iulie 2014, când MDRAP a realizat prima repartizare din lotul de 600 de autovehicule achiziţionate în acest an. Pentru a onora toate cele peste 1.200 de solicitări în acest sens, ministerul a demarat recent achiziţia unui nou lot de microbuze, autocare şi autobuze.

MDRAP a achiziţionat până în prezent 600 de microbuze şcolare noi care au început deja să fie repartizate judeţelor ce au înaintat solicitări pentru alocarea a 1.200 de autovehicule.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, parcul auto pentru elevii din judeţul Tulcea număra până vineri 77 de autovehicule, din care 50 sunt oficial funcţionale. Înnoirea parcului a fost necesară în contextul în care, pe fondul natalităţii reduse, continuă procesul de comasare a unităţilor de învăţământ din judeţ. Noile microbuze şcolare sunt marca Opel, sunt dotate cu aer condiţionat, preţul unuia fiind de circa 26.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb