MINISTRUL DE INTERNE: "De luni, două schimburi la Direcţia Permise din Pipera şi program până la ora 21.00"

Stelian Bădescu
Miscellanea #Transporturi / 25 noiembrie 2016

"De luni, două schimburi la Direcţia Permise din Pipera şi program până la ora 21.00"

Actualizare 13:41

Ministrul de interne, Dragoş Tudorache, a anunţat astăzi că de luni la serviciul de permise şi înmatriculări din Pipera se va lucra în două schimburi, de la ora 7:00 la 21:00, iar pentru aceasta va detaşa 60 de funcţionari din aparatul central al ministerului pe care îl conduce.

De asemenea, oamenii îşi vor putea face şi programare online, a mai anunţat astăzi ministrul, potrivit Digi.24.ro.

Tudorache a avut astăzi o întrevedere cu prefecţii din Bucureşti şi Ilfov şi cu şefii de la Permise şi Paşapoarte, ca urmare a cozilor din ultimele zile de la Direcţia de permise de conducere din Pipera.

Ministrul a avertizat că începând de luni va trece inopinat pe la centrul din Pipera pentru a vedea dacă sunt implementate măsurile convenite şi dacă mai sunt cozi. Între timp, le cere cetăţenilor să nu mai vină cu noaptea în cap şi să se aşeze la coadă, pentru că nu va mai fi nevoie.

Dragoş Tudorache a precizat că până luni vor fi cu 60 de funcţionari mai mult la înmatriculări, iar ghişeele se vor închide la ora 21:00, nu la 16:00, ca până acum.

"Începând de luni, centrul din Pipera va lucra în două schimburi: de la 7:00 dimineaţa, până la 21:00 seara. În fiecare zi lucrătoare. Pentru aceasta am dispus alocarea imediată, începând de astăzi, a 60 de posturi suplimentare din rezerva ministrului de interne, 50 la Bucureşti, 10 la Ilfov şi vor fi ocupate imediat prin detaşarea unor lucrători din aparatul central al ministerului", a anunţat ministrul Tudorache.

"Nu am vrut să iau oameni din stradă, poliţişti de la Rutieră, care au mult de lucru", a precizat ministrul.

El a mai spus că instruirea personalului suplimentar se va face chiar în acest weekend de către personalul de la centrul din Pipera.

Ministrul a mai anunţat că de luni, 28 noiembrie, se va trece la un sistem de programare online în Bucureşti şi Ilfov. Acest sistem este deja implementat în unele judeţe, între care Suceava. Ca urmare, în acest weekend va fi adus softul de la Suceava şi va fi instalat şi la Bucureşti până luni. Vor exista ghişee separate pentru programările online, pentru ca să nu existe o suprapunere cu cei care îşi iau bonuri de la aparatele dedicate instalate în centru.

De asemenea, din martie, candidaţii care vor susţine proba teoretică pentru permisul auto vor avea posibilitatea să-şi facă programarea pentru probele practice sau pentru permis încă de atunci, de pe calculatorul la care susţin testarea, a mai anunţat ministrul.

"Începând din martie 2017 va fi posibil să se programeze automat online de pe staţia, calculatorul, de pe care îşi dau proba teoretică. Aplicaţia va avea un calendar care în momentul în care sunt admişi la proba teoretică, să se poată programa imediat, să-şi aleagă o dată pentru examenul practic şi eliberarea permisului în acelaşi timp", a explicat Dragoş Tudorache.

(G.T.)

------------

Aproximativ 150 de persoane se află şi în această dimineaţă la coadă la Direcţia de permise de conducere din Pipera.

Oamenii spun că şi-au luat o zi liberă de la serviciu pentru a-şi rezolva problemele din cauză că au auzit în ultima vreme despre cozile imense de la Direcţia de permise şi Înmatriculări auto, relatează Digi 24.

Pentru a fi siguri că le vine rândul la ghişeu, oamenii au făcut şi liste cu ordinea sosirii.

Mai mult, unele persoane au început să vină din timpul nopţii şi s-au aşezat la coadă în faţa clădirii din Pipera pentru a prinde un loc cât mai bun.

"Am fost ieri şi am avut bon 164 şi era afişat 48 şi au zis domne închide la ora 16.00, nu-ţi vine rândul. Du-te, vino devreme, la 4.00 dimineaţa, la 3.00", a declarat un şofer.

"Nebunie, am fost acum două zile m-am uitat şi nu aveam nicio şansă!", a spus o altă persoană.

Oamenii speră că ceva se va schimba şi spun că nu este deloc în regulă să pierzi o zi întreagă la Direcţia de Permise şi Înmatriculări Auto.

Ministerul de Interne a anunţat, joi, că i-a convocat pe prefecţii de Ilfov şi Bucureşti, împreună cu conducerea Direcţiei de Permise pentru a găsi o soluţie la această problemă.

Autorităţile spun că au un deficit de personal de 22%, ceea ce înseamnă că din cinci angajaţi unul lipseşte. Din cei 88 de funcţionari, doar 66 sunt prezenţi la muncă, ceilalţi se află în concediu medical sau în concediu de odihnă.

Anul trecut în Bucureşti peste 18.000 de persoane s-au înscris la concursul pentru permisul de conducere, iar anul acesta peste 9.000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb