NINI SĂPUNARU: "Trebuie să facem irigaţii şi să nu mai stăm la mila Domnului"

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 4 iunie 2015

Ţara noastră trebuie să găsească soluţii pentru irigaţii, nu trebuie să mai stăm, în fiecare an, la mila Domnului şi să ne rugăm să vină ploaia, a declarat ieri domnul Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, în cadrul conferinţei "Strategiile pentru dezvoltarea agriculturii în România: Instrumente financiare şi oportunităţi de piaţă".

Domnia sa a mai completat că sectorul privat este mult mai proactiv decât statul în acest domeniu, fiind capabil să asigure irigaţii.

Totodată, Nini Săpunaru, a continuat: "Acolo unde micii fermieri există, producţia este bogată. Exploataţiile mari, cum ar fi cele din sudul României, nu au productivitate mare.Trebuie să încurajăm proprietăţiile medii, nu neapărat cele mici".

Dezvoltarea infrastructurii principale de irigaţii este o temă foarte importantă, dincolo de cadastru, unde există deja un program care se implementează şi care poate fi îmbunătăţit, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. Domnia sa a precizat că provocarea României este legată de ceea ce se va întâmpla dincolo de cadrul financiar 2014 - 2020 şi de modul în care se vor putea susţine investiţii în domeniile prioritare.

Luca Gentile, Directorul Agenţiei ICE Bucureşti, a declarat în cadrul conferinţei că se simte extrem de bine să vorbească despre agricultura din România. "Înainte, investitorii vorbeau despre despre un comportament «muşcă şi fugi» din România, acum aceştia vor să se stabilească aici pentru a dezvolta afaceri".

Ministrul Agriculturii a mai spus că producţia bio reprezintă o nişă cu care România se evidenţiază la nivel european, precizând că a călătorit în afara ţării şi că toată lumea vorbeşte despre producţia bio din ţara noastră.

În opinia domnului Massimo Roncon, Agricola Grains, agricultura biologică este un sector deja apreciat (peste 1000 hectare).

Domnia sa a vorbit despre plantaţiile de porumb din Timişoara şi din sudul Craiovei, ca fiind extrem de apreciate de specialişti.

"Noi producem în Italia ulei de floarea-soarelui luată din România, ulei ce este foarte apreciat şi cerut", a mai spus Massimo Roncon.

Paolo Rocchi, directorul comercial Maschio Gaspardo România, a anunţat că, anul trecut, per total piaţă vânzările de utilaje au scăzut cu 5-10% faţă de 2013, însă campania sa a reuşit o creştere cu 5% faţă de 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb