NVIDIA animează Computex cu noile sisteme dezvoltate pe platforma ION

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 iunie 2009

Noile produse dezvoltate pe platforma ION pot fi testate la Computex, la standul NVIDIA din hala de expoziţie Nankang - TAIWAN.

Noile produse dezvoltate pe platforma ION pot fi testate la Computex, la standul NVIDIA din hala de expoziţie Nankang - TAIWAN.

NVIDIA Corporation, liderul mondial în tehnologii de procesare vizuală, a adoptat pe scară largă procesorul grafic NVIDIA ION, anunţă compania printr-un comunicat remis redacţiei. Noile produse - lansate în cadrul unei conferinţe de presă NVIDIA la Taipei şi prezentate în cadrul expoziţiei - includ PC-uri de dimensiuni compacte, netbook-uri subţiri şi uşoare, sisteme all-in-one, plăci de bază cu consum redus de energie. Toate dispozitivele oferă o experienţă de utilizare completă cu un sistem compact, eficient energetic.

Rob Enderle, Principal Analyst în cadrul Enderle Group a declarat: "NVIDIA revoluţionează piaţa sistemelor compacte cu platforma ION. Netbook-urile şi nettop-urile sunt cele mai căutate pe piaţa de PC-uri, dar performanţele acestora sunt extrem de limitate. ION înlătură principala limitare de performanţă permiţându-le distribuitorilor să opteze pentru produsele care îmbină perfect design-ul, performanţa şi valoarea şi care duc la maximizarea vânzărilor."

Noile PC-uri dezvoltate pe platforma NVIDIA ION sunt soluţia ideală atât pentru rularea fişierelor video de înaltă definiţie şi jocurilor "mainstream", cât şi pentru accelerarea pe GPU a aplicaţiilor de editare foto/video, care beneficiază de tehnologia NVIDIA CUDA.

Platforma ION suportă, de asemenea, tehnologia DirectX Compute, integrată în viitorul sistem de operare Windows 7 de la Microsoft. Bazată pe arhitectura de procesare paralelă NVIDIA CUDA, DirectX Compute îmbunătăţeşte semnificativ performanţele PC-urilor compacte prin accelerarea aplicaţiilor precum cele de editare video, care rulează mai greu sau deloc pe sistemele cu consum redus de energie. Aplicaţii accelerate pe GPU precum vReveal şi Badaboom le permit utilizatorilor să editeze şi să convertească fişierele video în formate suportate de dispozitivele media portabile şi iPod.

Gianpero Morbello, Senior Vice President of Corporate Marketing din cadrul Acer, a declarat: "Sistemul Acer AspireRevo demonstrează cu adevărat capacitatea platformei ION de a oferi o experienţă multimedia completă la un preţ extrem de accesibil. Cererea este în continuă creştere pe această zonă."

Procesorul grafic NVIDIA ION oferă o performanţă de până la 10 ori mai mare în PC-urile compacte decât soluţiile asemănătoare. Platforma ION suportă:

- Windows 7 şi Windows Vista Home Premium

- Procesoare cu consum redus de energie inclusiv Intel Atom, Intel Celeron şi Via Nano

- Redare video de înaltă definiţie 1080p şi audio de înaltă fidelitate 7.1

- Jocuri cunoscute precum The Sims 3, Lego Batman, World of WarCraft şi Battlefield Heroes

- Grafică DirectX 10 cu posibilităţi avansate de conectivitate digitală

- Editare video accelerată cu ajutorul tehnologiilor NVIDIA CUDA şi DirectX Compute

NVIDIA a anunţat, de asemenea, că platforma ION a primit prestigioasa distincţie "Best Choice of Overseas Enterprise" din partea Taipei Computer Association. Platforma ION a fost selectată din mai mult de 400 de produse din fiecare categorie de dispozitive electronice, inclusiv dispozitivele portabile, ecrane sau sisteme complete. Produsele nominalizate au fost supuse unei expertize riguroase întreprinse de experţi universitari şi din indutria tehnologică, principalele criterii de selecţie fiind meritul tehnic, inovaţia şi potenţialul de piaţă.

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb