ODATĂ CU EXPANSIUNEA REŢELELOR SOCIALE, Creşte nevoia de securitate IT pentru utilizatorii casnici

COSMINA CAPALĂU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 aprilie 2010

Baza de utilizatori şi veniturile furnizorului de soluţii de securitate IT au crescut, anul trecut, la nivel global, în ciuda crizei economice", a declarat Răzvan Vâlceanu, Country Manager "BitDefender" România.

Baza de utilizatori şi veniturile furnizorului de soluţii de securitate IT au crescut, anul trecut, la nivel global, în ciuda crizei economice", a declarat Răzvan Vâlceanu, Country Manager "BitDefender" România.

Numărul atacurilor informatice a crescut de 5 ori în ultimul an

În 2010, specialiştii de la "BitDefender" estimează o sporire a nevoii de securitate IT

Piaţa soluţiilor de securitate IT va creşte în acest an pe segmentul "home user" (n.r. - utilizator casnic), oda-tă cu expansiunea reţelelor sociale şi a nevoii de securitate tot mai mare, susţine Răzvan Vâlceanu, Country Manager "BitDefeneder" România. În acelaşi timp, domnia sa se aşteaptă ca şi segmentul business să se deblocheze, după stagnarea provocată de criza economică anul trecut. "Pentru piaţa soluţiilor de securitate, 2009 a fost un an cu creşteri mici, situaţie generată de contextul economic", ne-a declarat Răzvan Vâlceanu, explicând: "Această creştere s-a datorat, în principal, extinderii accesului la internet în rândul consumatorilor casnici, fapt ce a generat creşterea implementării soluţiilor de securitate pe acest segment".

Creşterea atacurilor informatice a impus soluţii personalizate pentru fiecare tip de afacere

Menţinerea segmentului de business la acelaşi nivel cu anul 2008 a fost principala provocare pentru furnizorii de soluţii de securitate IT, din cauza crizei care a determinat disponibilizări şi reduceri de buget.

"Multe companii private, dar şi din sectorul public, au redus bugetul dedicat departamentului IT şi, implicit, securităţii, acest lucru în condiţiile în care atacurile informatice au crescut cu 400% în 2009 faţă de anul precedent", ne-a precizat oficialul "BitDefender". Potrivit domniei sale, "în acest context a trebuit să scoatem în evidenţă importanţa securităţii datelor şi să venim cu soluţii personalizate pentru fiecare tip de afacere".

Baza de utilizatori şi veniturile furnizorului de soluţii de securitate IT au crescut, anul trecut, la nivel global, în ciuda crizei economice. "A fost un an dificil din punct de vedere financiar, dar în care am reuşit să facem faţă provocărilor prin concentrarea eforturilor în zone cu impact maxim pentru business, lucru ce ne-a adus rezultate pozitive", afirmă Răzvan Vâlceanu.

Pentru acest an, oficialul "BitDefender" estimează o creştere de două cifre pentru domeniul IT din România, comparativ cu rezultatele înregistrate anul trecut. "Nivelul nu-l va ajunge, însă, pe cel al anului 2008, creşterea fiind datorată mai ales existenţei nevoilor şi scăderii masive în 2009", explică domnia sa.

"BitDefender" îşi continuă extinderea

Furnizorul de soluţii de securitate IT va continua să se extindă pe pieţele externe, în 2010. "Este un proces continuu, căci ne interesează nu doar extinderea pe orizontală, cât şi în profunzime, pe diverse pieţe", afirmă domnul Vâlceanu, adăugând: "Scopul final este cel al creşterii cotei pe fiecare piaţă". În acest context, Country Managerul "BitDefender" România susţine că permanenta creştere a companiei determină şi nevoia de noi resurse umane.

Revenirea economiei, abia într-un an sau doi

Deşi speră ca, spre sfârşitul acestui an, economia românească să-şi înceteze căderea, Country Managerul "BitDefender" crede că efectele crizei vor mai fi resimţite încă un an sau doi: "Problemele create de recesiune nu vor dispărea peste noapte. În România, instituţiile publice şi private vor mai trece prin momente dificile". Potrivit lui Răzvan Vâlceanu, 2010 va fi un an crucial pentru orice companie, din foarte multe motive, legate atât de piaţă (cerere şi ofertă), cât şi de gradul de solvenţă al fiecărei firme. "Cine va reuşi să-şi păstreze clienţii loiali va trece cu siguranţă peste această perioadă dificilă de criză", conchide Răzvan Vâlceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb