Parc agroindustrial în Covasna

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 10 noiembrie 2008

Producătorii de cartofi din Covasna îşi vor vinde marfa mai uşor

Producătorii de cartofi din Covasna îşi vor vinde marfa mai uşor

O asociaţie non-profit, formată din Consiliul Judeţean Covasna, Consiliul Local Sf.Gheorghe, societatea "Morakert" din Ungaria şi o cooperativă compusă din 41 de producători agricoli, vor fi înfiinţate, în acest an, în scopul amenajării unui parc agroindustrial. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că parcul vine în sprijinul micilor producători agricoli din zonă, care nu îşi pot vinde marfa. În cadrul acestui parteneriat, Consiliul Local Sf.Gheorghe va contribui cu suprafaţa de 6,5 hectare pe care va fi amenajat parcul, iar Consiliul Judeţean Covasna va veni cu aport financiar şi logistic. County managerul judeţului, Klarik Laszlo, răspunde de programele care trebuie accesate pentru atragerea de fonduri necesare investiţiei.

Potrivit NewsIn, această investiţie, estimată la aproximativ 2,5 milioane de euro, le-ar permite producătorilor să vândă produsele pentru parcul agroindustrial pe baza unui contract. Ei vor beneficia de asigurarea condiţiilor de depozitare şi ambalare pentru produse, acestea putând fi livrate către marile pieţe şi supermarketuri. Prin înfiinţarea unui centru de logis­tică al parcului, producătorii vor fi informaţi asupra cerinţelor pieţei, a noilor tehnologii, cerinţelor UE sau asupra prognozei meteo.

Iniţiativa înfiinţării unui parc agroindustrial la Câmpu-Frumos a apărut pe vremea vechii conduceri a judeţului Covasna, respectiv a vicepreşedintelui Vajda Lajos. În prezent director al Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţ (ASIMCOV), domnul Vajda a declarat, în conferinţa de vineri, că proiectul presupune multă muncă şi nu se va realiza peste noapte, iar un pas important a fost înfiinţarea cooperativei după modelul "Morakert" Ungaria, şi care la noi numără 41 de membri - producători de cartofi, varză, legume.

Vajda Lajos a subliniat că judeţul are un caracter agrar, în contextul în care 48% dintre locuitorii Covasnei trăiesc în mediul rural, iar 30% se ocupă cu agricultura. Judeţul produce cantităţi importante de varză, cartofi şi sfeclă, dar, din cauza greutăţilor care apar în domeniul valorificării produselor, munca micilor producători agricoli nu poate contribui la dezvoltarea economică a comunităţii.

"Morakert" ar trebui să contribuie la realizarea parcului agroindustrial din Covasna cu resurse financiare, atrase din diferite fonduri publice sau private.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb