PARCHETUL CURŢII DE APEL BUCUREŞTI: Loteria Română, urmărită penal pentru "păcănele" fără licenţă

Valentin Busuioc
Companii #Gambling / 8 aprilie 2015

Actualizare 16:15 Loteria Română: "Nu avem conturile blocate"

Loteria Română a transmis, astăzi, la solicitarea ziarului BURSA, că nu are conturile blocate, contrazicând, astfel, informaţiile apărute în presă în legătură cu dosarul jocurilor de noroc fără licenţă.

---

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB) a dispus, pe 26 martie, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Loteria Română, pentru organizarea, fără licenţă, a unor jocuri de noroc de tip "slot machine" (cunoscute şi ca "păcănele"), ne-a transmis, astăzi, biroul de presă al PCAB.

Potrivit noului Cod Penal, efectuarea în continuare a urmăririi penale este etapa următoare urmăririi penale in rem (referitoare la fapte).

Mass media relatează că procurorii ar fi blocat conturile Loteriei pentru venituri din "păcănelele" fără licenţă, prejudiciul fiind estimat la peste 100 milioane euro. Alte 130 milioane euro ar fi provenit din încasări ilegale.

PCAB ne-a informat că, în acelaşi dosar, este urmărită penal compania Lotrom (cu acţionariat grecesc). În plus, potrivit presei, alte două firme greceşti implicate ar fi Intracom şi Intralot.

Din primele informaţii, se pare că Loteria Română ar fi cumpărat 6.263 aparate electronice de la Lotrom, contract finanţat de celelalte două firme greceşti. Banii urma să fie returnaţi din încasări. Totuşi, potrivit acordului comercial încheiat, aparatele ar fi fost înregistrate pentru alt joc de noroc ("video-loterie"), cu regim diferit de taxare. Încă din 2006, Loteria ar fi trebuit să plătească taxe speciale pentru "păcănele", potrivit procurorilor, care acuză că, sub clauzele secrete, Loteria ar fi făcut, în realitate, afaceri cu alte jocuri de noroc decât cele pentru care avea licenţă. De aici, ar proveni încăsările suplimentare şi prejudiciul provocat bugetului de stat, se mai arată în materialele apărute în mass media.

Lotrom a fost înfiinţată în 2000 de două companii ce au legătură cu miliardarul grec Kokkalis Sokratis. Ulterior, ar fi intrat în afacere diverse firme offshore legate de George Copos, eliberat, ieri, condiţionat din închisoare, după ce a fost condamnat anul trecut pentru altă afacere penală cu Loteria Română, punctează presa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb