PENTRU INVESTIŢIILE DIN SATU MARE, Proprietarul Winstar a împrumutat 10 milioane euro de la BERD

Valentin Busuioc
Companii #Energie / 22 februarie 2015

Serinus Energy, proprietarul companiei petroliere Winstar Satu Mare, a împrumutat 10 milioane euro de la BERD ca să-şi finanţeze operaţiunile din ţara noastră, din cauză că rezervele de numerar ale societăţii au fost afectate de restricţii în Ucraina şi de scăderea preţului la materii prime, informează portalul MarketWired.com.

Tim Elliott, directorul general al Serinus Energy, a declarat: "Suntem foarte mulţumiţi să continuăm şi să ne extindem relaţiile cu BERD prin această nouă facilitate de credit. Anterior modificărilor regimului fiscal în Ucraina (în a doua jumătate a anului 2014), în special restricţiile privind limitarea remiterilor de valută din Ucraina, Serinus a fost pe de deplin capabilă să finanţeze programul din România din fluxul de numerar".

Pe de altă parte, şeful Serinus Energy a afirmat că această capacitate a fost substanţial limitată de modificările menţionate, precum şi de recenta scădere a preţului la materiile prime.

Elliot a adăugat că noul împrumut de la BERD va ajuta compania să îşi finanţeze operaţiunile în perimetrul de la Satu Mare. Creditul are o dobândă anuală egală cu rata LIBOR pe 6 luni plus 8% şi va fi achitat în 10 tranşe semianuale.

Perimetrul Serinus din Satu Mare (circa 3.000 kilometri pătraţi) este operat de Winstar Satu Mare, care deţine 60% din concesiune. KMG International (fosta Rompetrol) are restul de 40%.

Serinus va utiliza fondurile de la BERD pentru finanţarea programului de investiţii din Satu Mare. Acesta include forarea, finalizarea şi testarea sondelor Moftinu-1001 şi Moftinu-1002bis, precum şi testul seismic 3D din localitatea sătmăreană Sântău. Testul a fost efectuat în ultimul trimestru al anului trecut, iar datele sale vor fi interpretate în primul trimestru din 2015.

Banii vor fi folosiţi şi pentru finanţarea lucrărilor din faza a doua a proiectului din Satu Mare.

Conform acordului comun de operare încheiat în 2008 de Winstar Satu Mare şi KMP International, Serinus s-a angajat să finanţeze în totalitate investiţiile sus-menţionate. După încheierea celei de-a doua etape a programului, cei doi investitori vor fi responsabili cu finanţarea propriilor costuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb