PENTRU ULTIMUL TRIMESTRU AL ANULUI ING îşi reduce prognozele privind preţul petrolului cu 20%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 20 august 2022

ING îşi reduce prognozele privind preţul petrolului cu 20%

Banca olandeză de investiţii ING şi-a redus cu peste 20% previziunile privind preţul petrolului, declarând că producţia Rusiei a rezistat mult mai bine decât se aştepta iar cererea globală a fost dezamăgitoare, conform Business Insider.

Acum ING se aşteaptă ca preţul ţiţeiului Brent să ajungă la o medie de 97 dolari pe baril, în ultimele trei luni ale anului, o scădere de 22% faţă de prognoza anterioară a băncii, de 125 de dolari. Pentru sortimentul WTI banca olandeză estimează un preţ mediu de 94 de dolari în cel de-al patrulea trimestru al anului, faţă de 122 de dolari, cât era prognoza sa anterioară.

Warren Patterson, strategul-şef pentru mărfuri al ING a spus, într-o notă adresată clienţilor: "Producţia de ţiţei din Rusia a rezistat mai bine decât erau aşteptările, astfel încât piaţa petrolului nu este atât de încordată pe cât se credea iniţial. În plus, cererea mai slabă înseamnă că lucrurile sunt mai relaxate, pentru restul anului".

În martie, preţurile petrolului au crescut după ce Rusia - unul dintre cei mai importanţi producători din lume - a invadat Ucraina. În acest context, traderii crescuseră preţurile în aşteptarea ca producţia Rusiei să scadă brusc, pe măsură ce ţările occidentale renunţau la importurile ruse de petrol. Dar, acest lucru a fost compensat de India şi China care şi-au intensificat achiziţiile de ţiţei rusesc. Până în iulie, producţia de petrol a Rusiei s-a aflat puţin sub nivelul dinaintea războiului, fiind superioară decât în cea mai mare parte a anului 2021, sfidând aşteptările, conform Business Insider.

Între timp, preţurile ridicate ale petrolului au dus la scăderea cererii. În această vară, şoferii din SUA au cumpărat mai puţină benzină, iar industriile din China au consumat mai puţin decât se anticipase.

Faţă de maximul din iunie, ţiţeiul Brent a scăzut cu 20%, ajungând vineri la aproximativ 95 de dolari pe baril, pe fondul îngrijorărilor legate de perspectivele economiei globale.

"Rusia nu a avut nicio problemă să-şi redirecţioneze producţia de petrol, în timp ce lumea se confruntă cu o adevărată criză în ceea ce priveşte inflaţia iar cumpărătorii vânează energie ieftină", spune JPMorgan.

Totuşi, echipa de la ING este de părere că planul Uniunii Europene pentru eliminarea treptată a achiziţiilor de petrol din Rusia până la începutul anului viitor ar trebui să determine scăderea producţiei ţării.

Banca olandeză estimează că preţurile petrolului vor rămâne ridicate în anul următor şi se aşteaptă ca ţiţeiul Brent să ajungă în medie la 97 de dolari pe baril în 2022, iar ţiţeiul WTI să ajungă în medie la 94 de dolari, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ca intotdeauna ING nu e anticipativa ci e eminamente reactiva

    reiterez tinta mea de 220-235 $/baril crude oil pentru 2023!  

    ING nu stie ce spune... sau manipuleaza 

    1. Martie, sau noiembrie 2023?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb