PRO LEX Acţiunile de la vămile Siret, Stamora - Moraviţa şi Naidaş - episodul "Sacrificarea pionilor"

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Politică #Contrabanda / 9 februarie 2011

Acţiunile de la vămile Siret, Stamora - Moraviţa şi Naidaş - episodul "Sacrificarea pionilor"

Conducerea sindicatului Pro Lex al poliţiştilor şi vameşilor susţine că a depus mai multe sesizări cu privire la neregulile din sistemul vamal, însă, până la această dată, cei vizaţi au avut imunitate totală. Sindicaliştii arată, într-un comunicat referitor la controalele de ieri din vămi: "România nu este pregătită pentru schimbare, presa nu este dispusă să prezinte numele pieselor importante de şah, sistemul de represiune este funcţional şi, pentru siguranţa fizică, nu sfătuim pe nimeni să încerce să completeze tot puzzle-ul. Ceea ce ajunge la populaţie este doar ceea ce rezultă din dispute politice, dar, de cele mai multe ori, cu finalitate doar sub aspectul ascensiunii sau decăderii politice. Prin excepţie, pot fi sacrificaţi < pionii >, rareori < caii > şi niciodată alte piese".

Pro Lex a făcut şi o schemă logică a persoanelor implicate în sistemul piramidal al sumelor provenite din colecta zilnică (n.r. mită) a micului trafic şi a mărfurilor subevaluate cantitativ sau valoric, precum şi din diferenţa de încadrare tarifară. De asemenea, sume importante de bani sunt plătite sub formă de abonament sau finanţare a campaniilor electorale, mai arată sindicaliştii. Aceste sume sunt colectate printr-un sistem organizat şi centralizat cu destinaţie către persoane care finanţeaza partidul, prin excepţie, către persoane politice conform negocierii în cadrul partidului.

Astfel, în sistemul piramidal, "pionii" sunt lucrătorii vamali, "caii" - colectorii - şefi de tură, şefi de vamă, lideri de sindicat (a se vedea ascensiunea liderilor de sindicat din vămi), "nebunul" sau coordonatorul - liderul de sindicat (a se vedea stenograma înregistrării telefonice) şi/sau director ANV, "tura" - şeful ANV şi directorii direcţiei supraveghere vamală, "regina" - partidul politic, membrii importanţi din partid care pot decide numirea şefului şi directorilor ANV şi ANAF, "regele" - ?.

"A nu se înţelege că toate persoanele ce au îndeplinit aceste funcţii au fost implicate în fapte de corupţie", a ţinut să sublinieze Pro Lex, adăugând că autodenunţul de la Vama Halmeu reprezintă trecerea la un alt nivel al piramidei.

Igaş: "Se pare că unii lideri de sindicat nu sunt străini faţă de ceea ce se întâmplă în vămi"

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, ieri: "Se pare că unii lideri de sindicat nu sunt străini faţă de ceea ce se întâmplă în vămi. Vrem să ştim dacă liderii de sindicat sunt alături de noi în combaterea evaziunii sau alături de cei care comit infracţiuni". Ministrul a apreciat activitatea DGA, subliniind că îi invită pe liderii de sindicat, dacă au mai multe elemente, să le facă publice. "Ce se întâmplă acum în vămi este o acţiune demarată cu mult timp în urmă şi nu un efect al presiunilor făcute de UE. Cred că acţiunile noastre sunt un semnal pozitiv pentru Europa", a mai spus ministrul Igaş.

Sindicatul Poliţiştilor se delimitează de declaraţiile lui Igaş

Sindicatul Poliţiştilor SNPPC a dat, ieri, un comunicat în care se delimitează de declaraţiile ministrului Administraţiei şi Internelor, căruia îi impută lipsa de bun simţ juridic. Poliţiştii consideră că gestul ministrului de a cere la televizor delimitări şi răs-punsuri din partea sindicatelor după ce luni de zile a evitat orice dialog cu sindicatele este nepotrivit şi au anunţat că se vor pronunţa asupra situaţiei din vămi abia după derularea etapelor din actul de justiţie. SNPPC mai spune că Traian Igaş nu îşi asumă personal nimic, nu explică nimic, dar insistă să controleze lista suspecţilor sugerând să fie incluse şi sindicatele poliţiştilor.

ICCJ a respins contestaţiile poliţiştilor de frontieră de la Siret, arestaţi pentru corupţie

Valer Marian: "Urmează descinderi în judeţele Satu Mare şi Maramureş"

Naşii vămii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb