Actualizare 16:44 Loteria Română: "Nu am anulat tragerile de azi şi nici pe cele de joi"
Loteria Română ţine să sublinieze, într-un comunicat, că nu a anulat tragerile de duminică, 4 ianuarie, şi nici pe cele de joi, 8 ianuarie.
"CN Loteria Română SA îşi poate stabili propria politică de marketing şi vânzări", se mai precizează în comunicatul dat publicităţii după ce în presă au apărut informaţii conform cărora tragerile de duminică şi joi ar fi fost anulate.
"Primele trageri loto din acest an vor avea loc, aşa cum am comunicat încă din data de 30.12.2014, în data de 11.01.2015", mai arată sursa citată.
---------
Pentru prima dată în istoria de 109 ani, Loteria Naţională nu organizează anul acesta primele două extrageri la Loto 6/49, cea de astăzi şi de joia următoare fiind anulate, potrivit surselor din presă.
Loteria nu are contract de administrare a programelor informatice care ajută la extragerea numerelor.
Pe 29 decembrie anul trecut, Ministul Finanţelor Publice anunţa că Loteria Naţională nu mai prelungeşte contractul cu firma Intralot, cea care administra soft-urile necesare desfăşurării jocurilor de noroc. O zi mai târziu, conducerea Loteriei anunţa public că tragerile loto vor fi reluate abia pe 11 ianuarie anul acesta.
În decembrie 2013, fostul ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu era informat de actualul manager al companiei, Adrian Mişu Manolache, de faptul că implementarea unui nou sistem informatic în Loteria Naţională ar putea dura cel puţin 6 luni. Documentul subliniază faptul că acest proces poate duce la întreruperea activităţii companiei. Lucru susţinut şi de un fost manager al Loteriei Naţionale
"În primul rând, statul are de pierdut, prin încasările pe care le-ar fi făcut având cele două extrageri. Eu nu ştiu dacă pe 11 vor avea extragere, întrucât situaţia este extrem de complicată în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română", a afirmat Liliana Mincă.
Sistemul informatic este esenţial pentru activitatea Loteriei Române. Astfel că lipsa unui contract de administrare poate duce la întreruperea activităţii companiei. Mai ales că Loteria Română nu are specialişti care să se ocupe de programele informatice. Lucru susţinut de un fost consilier în Loteria Română.
"Jocurile erau operate exclusiv de către greci. Angajaţii Loteriei nici măcar nu aveau acces la etajul unde se desfăşura activitatea de la 6/49, de operare servere şi tot ce ţine de partea informatică. Deci, e exclus ca Loteria să aibă specialişti. Probabil, domnul Vâlcov a fost dezinformat, cum au fost şi alţi miniştri de Finanţe dezinformaţi", a spus Sorin Constantinescu, fost consilier al preşedintelui Loteriei.
Contractul dintre Loterie şi Intralot a fost încheiat pe 26 iunie 1992 pentru o perioadă de 10 ani. Pe 23 martie 2000, Loteria a semnat un act adiţional, prin care valabilitatea înţelegerii a fost prelungită până la 31 decembrie 2013. În toată această perioadă, firma grecească a încasat între 7,5 şi 8,5% din încasările lunare brute ale Loteriei.
Doar în 2014, grecii de la Intralot au încasat de la Loterie în jur de 12 milioane de dolari.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.01.2015, 19:19)
nu mai trebuie facut nici un contract cu nimeni in drum.Trebuie sa extraga dintr-un bol 6 copii fiecare cite obila de la 6 la 49 si acesta este tot softul si moftul .Trebuie scazut pretul pe varianta si flexibilitate ca la casle de pariuri.Eu joc numai la casle de pariuri fiindca cu 2lei pot sa joc varianta combinata chiar daca castig sume mici sant cu constiinta impacata ca nu ma fura nimeni.