Proiect MADR: Fermele bio, verificate cel puţin o dată pe an

V.B.
Companii #Agricultură / 26 iunie 2014

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) ar putea mandata anual firme româneşti pentru verificări periodice în fermele ecologice, spre deosebire de anii trecuţi, când organismele de certificare aveau acreditare pe timp nelimitat, se arată într-un proiect ordin al ministrului de resort, aflat în prezent în dezbatere publică pe site-ul MADR.

Decizia este susţinută şi de regulamentele de la Bruxelles, care stipulează că, în privinţa organizării sistemului de inspecţie şi certificare în agricultura ecologică, atribuţiile de control pot fi delegate unei entităţi mandatate de MADR, cu câteva condiţii.

Astfel, certificatele de aprobare emise pentru organismele de inspecţie şi certificare aprobate în temeiul prevederilor Ordinului de Ministru (OM) 181/2012 îşi menţin valabilitatea, până la emiterea noului certificat de aprobare. Ordinul a fost emis pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de inspecţie şi certificare în agricultura ecologică.

Fermierii din sectorul bio nu vor fi afectaţi de prevederile viitorului act normativ. Totuşi, cei care va trebui să îl citească atenţi sunt reprezentanţii companiilor care, în prezent, verifică şi certifică sectorul bio.

Condiţiile impuse firmelor care vor avea capacitatea să facă verificări în fermele bio sunt, în mare parte, aceleaşi precum cele stipulate în OM 181/2012 şi includ faptul că respectivele firme trebuie să fie înregistrate sau să aibă un sediu în ţara noastră, să obţină o acreditare specializată, să prezinte dovezi că deţin echipamente şi personal calificat pentru controale, precum şi să fie independente, astfel încât verificările să nu poată fi influenţate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7511
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2851
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0054
Gram de aur (XAU)Gram de aur448.4343

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
aages.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
thediplomat.ro
tophotelawards.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb