Reţeaua de bricolaj Obi va deschide în acest an trei magazine şi nu exclude achiziţia unor companii

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 2 aprilie 2010

Retailerul de bricolaj Obi şi-a majorat capitalul social cu peste 70 milioane lei, fonduri utilizate pentru deschiderea a trei magazine noi în acest an în România, unde îşi propune să deţină 20 de unităţi în mai puţin de cinci ani, şi nu exclude posibilitatea achiziţiei unor companii de profil. "Vom continua expansiunea pe piaţa românească (...); Nu excludem posibilitatea de a achiziţiona şi alţi jucători, dacă vor exista posibilităţi reale pentru acest lucru. Pe lângă valoarea strategică a unei achiziţii de acest gen, motivele care ne-ar face să acţionăm în acest sens ar fi, în primul rând, caracteristicile acelor posibile puncte de vânzare, precum şi dis-tribuţia lor geografică", a declarat Romano Quinzi, directorul general al Obi România, parte a grupului german Tengelmann, informează Mediafax. Pentru finanţarea investiţiilor din acest an, Obi România şi-a majorat capitalul cu 72,8 milioane de lei. Primul magazin va fi deschis pe 29 aprilie, la Ploieşti.

În februarie, Obi a anunţat că inves-tiţia totală pentru magazinul de la Ploieşti este de aproximativ cinci milioane de euro.

În prezent, reţeaua are patru magazine, în Bucureşti, Oradea, Arad şi Piteşti, iar retailerul îşi propune des-chiderea a circa 20 de unităţi în mai puţin de cinci ani.

Quinzi a afirmat că mizează în acest an pe un avans minim de 70% al afacerilor companiei, în principal datorită deschiderii celor trei unităţi noi, dar nu a precizat care a fost valoarea rulajului consemnat în 2009.

"În 2010, sau cel puţin în prima parte a acestui an, ne aşteptăm ca vânzările din domeniul materialelor de construcţie să fie la fel sau poate un pic mai mici decât în 2009, urmând ca spre sfârşitul sau în ultimul trimestru al anului în curs să se îmbunătăţească semnificativ", a mai spus reprezentantul Obi. Tengelmann a mai fost prezent în România prin reţeaua de magazine de discount Plus, cedată însă, împreună cu cea din Bulgaria, către grupul Lidl.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb