"Rio Bucovina" preconizează o creştere cu 29% a cifrei de afaceri în 2011

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 7 iulie 2011

"Rio Bucovina" preconizează o creştere cu 29% a cifrei de afaceri în 2011

Producătorul de apă minerală Rio-Bucovina a înregistrat o creştere cu 40% a cifrei de afaceri în primul semestru al anului fiscal curent şi estimează o creştere de 29 de procente în acest an, potrivit unui comunicat de presă.

Pornind de la aceste date, compania, activă atât în zona producţiei de apă minerală naturală şi băuturi răcoritoare, dar şi în domeniul distribuţiei de produse alimentare şi nonalimentare din România, preconizează că, la finalul anului fiscal 2011, cifra de afaceri va atinge o valoare de 110 milioane lei, în creştere cu 29% faţă de 2010.

"Creşterea Rio-Bucovina în această perioadă s-a datorat atât dezvoltării şi eficientizării distribuţiei produselor în toate zonele ţării, cât şi adaptării la cerinţele consumatorilor. Apa Bucovina are un preţ corect (sub media apelor minerale cu preţ mediu de vânzare) şi este echilibrată din punctul de vedere al conţinutului de minerale, cu PH neutru şi cu un minimum de reziduu uscat", a declarat Camelia Hoinărescu, director de marketing al Rio-Bucovina.

"Deşi vorbim de o perioadă de criză, în ultimii doi ani Rio-Bucovina a avut o evoluţie ascendentă în ceea ce priveşte cifra de afaceri", continuă Camelia Hoinărescu.

Astfel, compania a încheiat anul fiscal 2010 cu o cifră de afaceri de 85 milioane lei, în creştere cu 4% faţă de anul precedent şi a înregistrat un profit de 14%, în condiţiile în care în 2009 încheiase anul pe break-even.

Totodată, compania şi-a mărit constant bugetul de investiţii, valoarea alocată anului 2011 ajungând la 10 milioane lei. Nu în ultimul rând, în ciuda crizei economice, numărul angajaţilor companiei a rămas relativ constant în perioada 2009 - 2010, anul 2011 aducând chiar o creştere a personalului.

Astfel, compania dispune de 500 de angajaţi, ce îşi desfăşoară activitatea atat în cadrul fabricilor de la Vatra Dornei şi Timişoara, cât şi în sediul central din Bucureşti şi în centrele regionale de distribuţie.

Conform MEMRB, Rio-Bucovina a înregistrat anul trecut o cotă de piaţă în zona "apă minerală" de 6,5%, iar pe categoria "apă îmbuteliată" (incluzând şi apa de masă), o cotă de 7,3%.

Anul acesta compania îşi propune o creştere a cotei de piaţă cu încă 1,5 - 2 puncte procentuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb