ROMGAZ: "Finanţarea investiţiei pentru termocentrala de la Iernut din Planul Naţional de Investiţii - aprobată"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 ianuarie 2017

"Finanţarea investiţiei pentru termocentrala de la Iernut din Planul Naţional de Investiţii - aprobată"

Ministerul Energiei a anunţat Romgaz în această săptămână cu privire la aprobarea Cererii de finanţare pentru investiţia "Ciclu combinat cu turbine pe gaz", depusă în vederea atragerii de fonduri pentru investiţii finanţate din Planul Naţional de Investiţii.

Dosarul Cererii de finanţare a fost depus în contextul încheierii, cu asocierea formată din DURO FELGUERA SA şi ROMELECTRO, a contractului de achiziţie publică nr.13384/31 octombrie 2016, având ca obiect executarea proiectului la cheie "Dezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze".

În perioada următoare se va derula procesul de negociere între Romgaz şi Ministerul Energiei cu privire la clauzele Contractului de finanţare pentru această investiţie şi graficul cererilor de rambursare (care include sumele estimative de rambursat şi data depunerii cererilor de rambursare), potrivit unui comunicat al companiei.

Romgaz a anunţat în luna decembrie că vrea să acceseze fonduri din Planul Naţional de Investiţii, pentru termocentrală, care pot susţine până la 25% din necesarul investiţiei de aproximativ 270 milioane euro. Romgaz ar putea primi, astfel, o finanţare din PNI de aproximativ 68 milioane euro pentru acest proiect, restul reprezentând surse proprii ale companiei.

Grupul Romelectro va începe, în această vară, construcţia termocentralei pe gaze naturale a Romgaz de la Iernut, împreună cu societatea spaniolă Duro Felguera. Termocentrala urmează să fie finalizată şi operaţională începând cu finalul anului 2019, după cum a declarat directorul general al Romelectro Cristian Secoşan, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Centrala va avea o capacitate instalată de 430 MW.

Domnul Secoşan a precizat că, în ianuarie 2017, va începe faza de proiectare a termocentralei şi, în funcţie de avize şi autorizaţii, se estimează începerea lucrărilor în perioada iunie-iulie 2017.

Domnia sa a adăugat că proiectul de la Iernut va avea o pondere de până la 50% din afacerile Romelectro, în anul 2018.

Acesta a susţinut: "Echipamentele principale şi ingineria de bază vor fi furnizate de Duro Felguera, iar Romelectro se va ocupa de lucrările de construcţii-montaj, de partea de inginerie de detaliu şi de livrarea echipamentelor auxiliare".

Termenul de finalizare a lucrărilor termocentralei de la Iernut este 36 de luni de la data intrării în vigoare a contractului. Contractul intră în vigoare în cinci zile lucrătoare de la data aprobării dosarului de finanţare din fondurile Planului Naţional de Investiţii.

Romgaz a preluat centrala Iernut în anul 2013 de la Electrocentrale Bucureşti, în contul unei datorii de 653 de milioane de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb