SAP a fost liderul pieţei soluţiilor ERP din România în 2008, cu o cotă de 24% - studiu PAC

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 octombrie 2009

SAP România a înregistrat, în 2008, 24% din piaţa autohtonă a soluţiilor ERP, în vreme ce S&T a avut o cotă de 11% din piaţa implementării sistemelor ERP, cele două companii fiind liderii segmentelor respective, conform unui studiu Pierre Audoin Consultants (PAC).

Piaţa ERP din 2008, care include licenţele software şi mentenenţa, a fost în creştere cu 7,2% comparativ cu 2007. Cea mai mare cotă de piaţă a fost deţinută, conform studiului PAC, de SAP - 24%, urmată de Oracle - 15%. Producătorul autohton al suitei Charisma, TotalSoft, a înregistrat în 2008 o creştere de 60% şi a urcat pe cea de-a treia poziţie a clasamentului, cu o cotă de piaţă de 10%, depăşind Siveco.

"SAP se adresează cu precădere clienţilor mari, dar cu pondere în creşterea clienţilor medii, Oracle rămâne dedicat clienţilor mari, iar TotalSoft are cea mai echilibrată structură", a comentat rezultatele studiului managing directorul PAC pentru Europa de Est, Eugen Schwab-Chesaru.

În ceea ce priveşte implementerea de sisteme ERP, cea mai mare cotă de piaţă în 2008 a aparţinut S&T - 11%, urmată de IBM - 9,5% şi Ness - 8,5%. Cea mai mare creştere a fost realizată în 2008 de Fair Value, care a atins o cotă de piaţă de 4,4%, după o creştere de 150%.

Piaţa autohtonă a soluţiilor pentru gestiunea resurselor întreprinderilor (ERP) va înregistra o scădere de 20% în 2009, comparativ cu 2008, la 97,9 milioane euro, din cauza crizei economice şi financiare, precum şi a instabilităţii politice, se arată în studiul realizat de Pierre Audoin Consultants.

Consultanţii PAC consideră că o scădere de 25% a vânzărilor de licenţe noi este de aşteptat pentru întreg anul, până la un nivel de 27 milioane de euro. În acelaşi timp, serviciile de implementare şi training au suferit un declin de aproape 20%, până la sub 55 milioane de euro în acest an, fiind uşor avantajate faţă de dinamica licenţe prin inerţia proiectelor demarate anterior declanşării crizei.

Pentru anul viitor, consultanţii PAC prevăd o creştere a pieţei ERP, puternic influenţată de sectorul public, cu aproape 10%.

Pierre Audoin Consultants (PAC) este un grup internaţional cu o istorie de peste 30 de ani, fondat în 1976 la Paris.

Prin birourile deschise în ultimii 20 de ani la Munchen, Londra, New York şi Bucureşti, PAC oferă analiză de piaţă şi consultanţă pentru companiile din industria de soft şi servicii informatice din 21 de ţări.

De 10 ani, PAC are un birou regional la Bucureşti, echipa de consultanţi din România fiind responsabilă de regiunea Europa Centrală şi de Est (Cehia, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Ungaria). Cele mai importante studii PAC în România sunt SITSI (Software and IT Services Industry) şi ERP România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb