Se pot depune cereri de finanţare în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Moldova

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 9 iulie 2007

Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL) lansează un apel pentru idei de proiecte ce urmează a beneficia de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Comun Româ­nia-Ucraina-Moldova 2007- 2013, data de 24 august fiind termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor. În primă fază, potenţialilor beneficiari li se solicită să furnizeze informaţii generale cu privire la proiectul pe care intenţionează să îl promoveze, respectiv scopul şi obiectivele proiectului, modul de desfăşurare, bugetul estimativ, personalul necesar pentru implementarea proiectului şi calendarul indicativ de implementare. Pe baza acestor informaţii se vor selecta cele mai bune propuneri, iar promotorii de proiecte vor primi ulterior sprijin în ve­derea redactării unor proiecte de succes.

În acest demers, MDLPL beneficiază de asistenţa Guvernului Federal al Germaniei în cadrul proiectului bilateral privind "Întărirea capacităţii de gestionare la nivel central şi regional în vederea dezvoltării portofoliilor de proiecte care vor fi finanţate din programul operaţional comun Ro­mâ­nia-Ucraina-Moldova" .

Proiectele care primesc asis­tenţă nu pot fi considerate selectate automat pentru finanţare, ci vor fi evaluate în aceleaşi condiţii ca şi celelalte proiecte participante la viitoarele apeluri pentru propuneri de proiecte. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor este Autoritate Comună de Management pentru Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Moldova.

Programul îşi propune ca, în contextul unor graniţe sigure, să stimuleze potenţialul de dezvoltare al zonei de frontieră, prin favorizarea contactelor între parteneri de pe ambele părţi ale graniţei, în scopul îmbunătăţirii situaţiei economico-sociale şi a mediului înconjurător. Bugetul estimativ al programului este de 126 milioane euro (63 milioane euro-contribuţia României din FEDR). Co-finanţarea naţio­na­lă provenită de la cele trei state este stabilită la un nivel de 10% din totalul bugetului UE al programului.

Potenţiali beneficiari sunt autorităţile locale şi regionale, ONG-uri, Asociaţii şi organizaţii reprezentative, Universităţi, institute de cercetare, organizaţii educaţionale/de instruire. Implementarea proiectului se face prin acordarea de finanţare nerambursabilă - gran­turi, în mod competitiv, în cadrul unor licitaţii publice de propuneri de proiecte comune de cooperare transfrontalieră.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb