Şeful Poliţiei de Frontieră Siret şi alte 34 de persoane, trimise în judecată pentru trafic cu ţigarete

A.C.
Anticorupţie #Contrabanda / 14 iulie 2014

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare libertate a şefului poliţiei de frontieră şi alte 34 de persoane acuzate de trafic ilicit cu ţigarete de provenienţă ucrainiană, potrivit unui comunicat emis de DNA.

"În perioada 19.08.2008 - 03.03.2009, a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, condus de inculpatul Horga Dumitru, preot in localitatea Cândeşti, jud. Botoşani, din care mai făceau parte inculpatul Sofronie Dumitru Daniel, dascăl la parohia preotului Horga Dumitru, Ciornenchi Constantin Paul şi Horga Bogdan Iulian, fiul preotului Horga Dumitru, la care au aderat pe parcurs şi alte persoane, activitatea acestui grup fiind sprijinită de către inculpatul Fediuc Nelu, cu funcţia de şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret. Grupul infracţional acţiona după regulile convenite între funcţionarii publici, care, urmărind realizarea unor foloase materiale cu evident caracter patrimonial, îşi încălcau atribuţiile de serviciu favorizând traficul de produse accizabile prin Vama Siret", se mai arată în comunicare.

Persoanele ce tranzitau frontiera de stat reveneau în România cu "importante cantităţi de ţigări", ce au fost revândute unor distribuitori din municipiul şi judeţul Botoşani, dar şi în judeţul Suceava.

"La fiecare intrare în ţară, membrii grupului dădeau lucrătorului poliţiei de frontieră care era de serviciu şi se ocupa de controlul documentelor suma de 50 lei, iar lucrătorului vamal care efectua controlul vamal pe sensul de intrare, suma de 100 lei", se mai arată în comunicare.

Fiecare transport s-a efectuat pe baza informaţiilor furnizate de Fediuc, în funcţie de planificarea în serviciu a lucrătorilor din Punctul de Trecere a Frontierei Siret (acesta avea prerogativa de serviciu de a aproba planificările şi inclusiv componenţa turelor de serviciu).

Astfel, membrii grupului au introdus în România, cu sprijinul inculpatului Fediuc şi al persoanelor pe lângă care acesta intervenea (lucrători de poliţie de frontieră de serviciu în Punctul de trecere al frontierei Siret şi lucrători vamali din cadrul Biroul Vamal Siret), cantitatea de 296.240 pachete de ţigări de provenienţă ucrainiană ( 286.240 + 12.000 - din data de 11.12.2008), sens în care au efectuat un număr de 61 treceri în 29 zile, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava.

Ca urmare a activităţii infracţionale, a fost creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 1.581.302 lei.

În cauză a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile sau imobile aflate în proprietatea inculpaţilor, la comun, totalizând suma de 1.581.302 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din parte SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb