SHOPEVOLUTION, ultima provocare în relaţia magazin - client,

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 iunie 2008

Eutron, integrator de soluţii pentru optimizarea proceselor din retail, anunţă că tehnologia revoluţionară Shopevolution, de la DATALOGIC, lider mondial în soluţii pentru Identificare Automată a Datelor, este disponibilă şi în România, după succesul implementărilor din câteva ţări vest-europene. Tehnologia Shopevolution este prezentată în premieră pentru România, de către Maurizio Simionato, Sales Manager la European Countries of EBS, o Unitate de Business a Datalogic, în cadrul conferinţei IDC Retail IT Solutions Roadshow 2008, desfăşurată pe 12 mai a.c., la Hotel Intercontinental, Bucureşti.

O experienţă nouă la cumpărături

Shopevolution, prima soluţie inovativă de cumpărare în magazin, de tip "one-to-one marketing oriented", de la Datalogic, oferă o experienţă rapidă şi plăcută pentru clienţi şi este destinată tuturor tipurilor de retail.

După ce cumpărătorul intră în magazin, se identifică, prin intermediul unui card de fidelitate, ca fiind client al magazinului şi are astfel acces la un terminal Shopper Assistant (SA), pe care îl preia dintr-un stand.

În magazin, clientul îşi face cumpărăturile în mod tradiţional, dar, înainte de a pune mărfurile în coş, scanează codul de bare de pe fiecare produs, cu terminalul SA. Pe ecranul Shop Assistant clientul poate să vadă informaţii despre produs: preţ, cantitate, reduceri, promoţii şi puncte de loialitate, dar şi informaţii despre alte produse. În plus, Shopevolution afişează pe terminalul SA, în timp real, preţul net final al produselor puse în coş, ceea ce permite clientului să-şi evalueze disponibilitatea de plată.

În timpul deplasării prin magazin cumpărătorul poate primi informaţii despre produse şi propuneri de marketing personalizate, exact în momentul în care trece prin faţa rafturilor în care se află produsele în cauză.

Caracteristica esenţială a tehnologiei Shopevolution 3.0, transformă terminalul SA dintr-un "simplu" cititor de coduri de bare într-un adevărat Asistent de Cumpărături personalizat. Clienţii au astfel un ajutor virtual care îi însoţeşte în raidul lor la cumpărături. Toate informaţiile necesare pentru a ajuta clientul sunt afişate pe terminal: lista cu produse aflate în promoţie, reduceri speciale pentru utilizatorii de astfel de sisteme de auto-scanare etc.

Locaţia fizică a produselor în magazin poate fi depistată folosind caracteristica "Product Locator" de pe terminalul SA. Pentru a personaliza şi simplifica experienţa de cumpărare, aparatul poate afişa liste personale de cumpărături (lista produselor cumpărate acum, lista produselor cumpărate în mod obişnuit, lista produselor favorite, introduse în website-ul de e-commerce al retailer-ului, sau lista anterioară de cumpărături) ca şi informaţii actualizate în timp real, privind suma totală cheltuită, numărul de puncte de loialitate obţinute şi lista premiilor din programul de puncte de loialitate.

La terminarea colectării produselor din raft, cumpărătorul predă terminalul SA operatorului din check-out, iar transferul de date se face instantaneu în aplicaţia de front-office a magazinului. Operatorul din check-out face doar descărcarea informaţiei din terminal şi verificarea conformităţii. Bonul fiscal sau factura este generată imediat, iar durata de scanare de la casa de marcat - cu toate sincopele posibile, cauzate de dificultăţi de scanare - se reduce. Operatorul din check-out dispune astfel de timp care poate fi dedicat informării clientului şi astfel forţa de vânzări a magazinului creşte .

"O astfel de abordare, care să plaseze clientul în centrul afacerii, este de importanţă strategică pentru retaileri. Aceste strategii generează şi menţin un avantaj competitiv distinct. Clientul este tot timpul bine informat pentru o decizie corectă. Clientul ştie în permanenţă costul total al produselor din coş sau cărucior. Când ajunge în zona check-out-ului, clientul nu este obligat să scoată produsele din cărucior, pentru a fi scanate. Verificarea se face instantaneu. Timpul rămas pentru dialogul operator-client, este alocat exclusiv pentru transmitere de informaţii către client. Pentru industria de retail, această tehnologie va aduce probabil o reducere a numărului de check-out-uri, în favoarea majorării suprafeţei de vânzare, precum şi reduceri de costuri... Şi nici plusul de imagine nu este deloc de neglijat", a declarat Dan Ţone, Director General al Eutron, partenerul român al DATALOGIC.

Shopevolution, ca soluţie CRM

Shopevolution ţinteşte clienţii fideli. Sistemul poate identifica clienţii, poate reconstitui şi actualiza istoricul lor de cumpărături, le poate identifica preferinţele şi poate realiza un nivel sofisticat de segmentare a clienţilor. Shopevolution poate fi utilizat pentru ţintirea mai multor grupuri de clienţi, bazându-se pe numeroase criterii de segmentare. Pot fi atinse multiple obiective (loialitatea clienţilor, vânzarea încrucişată, creşterea mediei de cheltuială pe coşul de cumpărături etc). Shopevolution are cel mai sofisticat sistem de management al promovării disponibil astăzi, astfel încât promoţiile personalizate pot fi gestionate în concordanţă cu diferitele categorii de clienţi.

Sistemul de auto-scanare Shopevolution are o arhitectură software web-based în care elementul central este Shopping Server-ul, capabil să gestioneze operaţiunile de cumpărare făcute de către terminalele Shopper Assistant I7252 şi utilizând o conexiune RF cu protocol web-based. Toată capacitatea de procesare este concentrată pe server, în timp ce terminalul SA I7252 acţionează doar ca interpret al datelor trimise de Shopping Server prin conexiunea RF.

Shopper Assistant suportă integral tehnologia standard WLAN IEEE802.11b (Wi-Fi) şi dispune de un acumulator reîncărcabil, care asigură o funcţionare de lungă durată. Caracteristica multilanguage conferă flexibilitate in utilizare, în funcţie de naţionalitatea utilizatorilor.

Arhitectura software web-based a Shopevolution îl face complet compatibil cu comerţul electronic şi cel mobil, oferind consumatorilor, în viitorul apropiat, posibilitatea de a se conecta la magazin de la propriul lor computer de acasă, sau din altă locaţie, prin telefoanele mobile cu capabilităţi de conectare la Internet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb