SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII "Homeopatia a intrat cu drepturi depline în arsenalul terapeutic al medicului şi al farmacistului"

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 16 ianuarie 2023

"Homeopatia a intrat cu drepturi depline în arsenalul terapeutic al medicului şi al farmacistului"

(Interviu cu Silvia Măinescu, directorul general al Boiron România)

"În spatele fiecărui medicament Boiron există un pacient şi un profesionist din domeniul sănătăţii care au încredere în noi" "Viitorul homeopatiei sună încurajator: 51% dintre români doresc ca medicii să prescrie mai frecvent medicamente homeopatice în primă intenţie, conform unui studiu IPSOS" "Există o singură medicină, iar homeopatia este o parte din medicină"

Medicina de astăzi trebuie să se îndrepte către o abordare centrată pe individ, prin îngrijire personalizată, conform doamnei Silvia Măinescu, directorul general al Boiron România, care subliniază că, în sinergie cu medicina convenţională, abordările complementare sunt din ce în ce mai utilizate în întreaga lume, răspunzând nevoii de a îngriji pacienţii, de a le îmbunătăţi calitatea vieţii, precum şi de a-i trata.

Reporter: Ce v-a determinat să alegeţi homeopatia, un domeniu puţin explorat în ţara noastră, cu ani în urmă?

Silvia Măinescu: Evoluţia mea profesională şi, aş putea spune şi personală, s-a împletit perfect cu cea a terapeuticii homeopatice pentru că amândouă avem în centru o dorinţă profund umană şi anume: sănătatea şi starea de bine a oamenilor. Sfârşitul anului m-a ajutat să îmi aloc puţine momente de respiro în care am savurat câteva clipe de bucurie şi de beneficiu mintal, privind retrospectiv. După ce, în 2022, Laboratoires Boiron au împlinit 90 de ani de existenţă în piaţa medicamentelor de uz uman, pot afirma cu satisfacţie că parcursul meu se contopeşte şi cu evoluţia homeopatiei în România, un drum ascendent în care primează obligaţia de excelenţă pentru un medicament homeopatic mereu mai bine integrat în medicină, mereu mai util pentru medici, farmacişti şi, în special, pentru sănătatea pacienţilor.

Reporter: Care a fost cea mai mare provocare cu care v-aţi confruntat până acum în activitatea dumneavoastră, dar cel mai mare succes?

Silvia Măinescu: Activitatea noastră presupune provocări profesionale constante şi multiple. Însă eu consider că resursa vitală, cât şi sufletul unei companii este resursa umană. Asigurarea unui climat optim pentru toţi colaboratorii permanenţi ai companiei noastre este, cred eu, atât provocarea, cât şi succesul meu cel mai notabil. În spatele fiecărui medicament Boiron există o cerinţă şi angajamente asumate în fiecare zi de către fiecare dintre noi, angajaţii şi colaboratorii permanenţi. Acesta este know-how-ul şi profesia noastră. În spatele fiecărui medicament Boiron există un pacient şi un profesionist din domeniul sănătăţii care au încredere în noi. Şi aceasta este mândria noastră. Pentru că totul se reduce într-un final la oameni, la sănătatea lor, la implicarea acestora, la echilibrul şi calitatea vieţii şi relaţiilor acestora, atât profesionale, cât şi personale.

"Atât Grupul Boiron, cât şi Boiron România au făcut paşi imenşi în inovaţie în domeniul homeopatic"

Reporter: Cum percepeţi deschiderea românilor faţă de tratamentele homeopatice şi cum a evoluat aceasta în ultimii ani? Aţi observat o atenţie mai mare către acest segment în sau după pandemie?

Silvia Măinescu: Laboratoires Boiron au aniversat anul trecut 90 de ani de existenţă şi 22 de ani în arsenalul specialiştilor în sănătate din România. Încă din prima zi în ţara noastră, scopul principal al Boiron a fost şi este de-a fabrica şi distribui pacienţilor români medicamente homeopatice de înaltă calitate, într-un cuvânt dezvoltarea homeopatiei. De la începuturi şi până în prezent, atât Grupul Boiron, cât şi Boiron România au făcut paşi imenşi în inovaţie în domeniul homeopatic, au demonstrat relevanţa homeopatiei în sistemul public de sănătate. Ne motivează că 71% dintre români consideră că medicamentele homeopatice sunt eficiente, 70% utilizează tratamentele homeopatice ca prevenţie, 64% le folosesc de la primele simptome ale unei boli, iar viitorul homeopatiei sună încurajator: 51% dintre români doresc ca medicii să prescrie mai frecvent medicamente homeopatice în primă intenţie, iar 63% dintre români doresc să se prescrie mai frecvent medicamente homeopatice în asociere cu cele convenţionale, conform unui studiu IPSOS realizat în iunie 2019. Abordarea homeopatică o integrează şi completează pe cea clasică. Astfel, homeopatia a intrat cu drepturi depline în arsenalul terapeutic al medicului şi al farmacistului. Pentru că medicina este una şi indivizibilă, cum spune Christian Boiron.

"Homeopatia este parte integrantă din ansamblul de terapeutici la îndemâna profesionistului în sănătate"

Reporter: Cum vedeţi legătura dintre homeopatie şi alopatie? Ce ar trebui să ştie o persoană sceptică în privinţa tratamentelor homeopatice?

Silvia Măinescu: Vă mulţumesc pentru această întrebare! Mi-a permis câteva momente de reflecţie şi mi-a amintit de un interviu acordat de Dna. farmacist MichPle Boiron în ultima sa întâlnire cu presa din România: "Nu poţi să convingi un om căruia nu-i este sete să bea un pahar cu apă". Fiecare se documentează şi îşi fundamentează propriile convingeri. "Homeopatia nu doar că nu exclude alopatia, dar ele sunt gândite să meargă împreună".

Ce ştim noi cu siguranţă astăzi este că homeopatia este parte integrantă din ansamblul de terapeutici la îndemâna profesionistului în sănătate, medic sau farmacist. Aproximativ 400.000 este numărul estimativ al profesioniştilor din domeniul sănătăţii care prescriu medicamente homeopatice la nivel mondial. Medicul cu competenţă în homeopatie este medicul care, suplimentar studiilor sale de medicină, a decis să-şi completeze formarea studiind şi terapia homeopatică (alături de multe alte metode terapeutice autorizate). El ştie să prescrie la fel de bine şi medicamente alopate în combinaţie cu cele homeopatice, şi o face cu discernământ ori de câte ori necesităţile clinice o impun. Mai mult, abordarea homeopatică, departe de a ignora sau contrazice, o integrează şi completează pe cea clasică. Astfel, homeopatia a intrat cu drepturi depline în arsenalul terapeutic al medicului şi al farmacistului pentru că homeopatia înseamnă mai întâi de toate medicamente. Iar, medicamentele homeopatice sunt prescrise de profesioniştii din sănătate ca orice alt medicament.

Astăzi, medicina trebuie să se îndrepte către o abordare centrată pe individ, prin îngrijire personalizată. În sinergie cu medicina convenţională, abordările complementare sunt din ce în ce mai utilizate în întreaga lume. Răspund nevoii de a îngriji pacienţii, de a le îmbunătăţi calitatea vieţii, precum şi de a-i trata.

Reporter: Care sunt cele mai căutate tratamente homeopate pe plan local? Câte produse Boiron există pe piaţa noastră?

Silvia Măinescu: La momentul anului 2022, filiala Boiron din România distribuia către pacienţi mai mult de 17 specialităţi la care se adaugă gama de medicamente homeopatice unitare cu nume ştiinţifice latineşti, prescrise de medici şi utilizate sub supravegherea farmaciştilor. Plaja patologiilor pe care le acoperă terapeutica homeopatică este vastă. Formulele noastre de medicamente OTC (care se pot elibera fără prescripţie medicală), spre exemplu, sunt dedicate problemelor de sănătate frecvente şi des întâlnite: răceli, rinite, tuse, efecte ale stresului, alergii, echimoze, răni superficiale, iar în ultimii ani ne-am concentrat atenţia către gamele pediatrice.

Boiron are astfel un portofoliu foarte larg de produse care oferă pentru medici, farmacişti, profesionişti din domeniul sănătăţii şi pentru pacienţi soluţii terapeutice pentru un număr foarte mare de patologii. Oferta noastră conţine o combinaţie de suşe active şi diluţii într-o singură specialitate farmaceutică, însă şi medicamente care se personalizează.

Scopul dezvoltării noilor produse este, în general, acela de a pune la dispoziţia pacienţilor medicamente homeopatice inovatoare, uşor de folosit, care sunt însoţite de informaţii referitoare la afecţiunile tratate şi de instrucţiuni clare de utilizare.

"Medicina trebuie să se îndrepte către o abordare centrată pe individ, prin îngrijire personalizată"

Reporter: Cum a evoluat piaţa internaţională de profil în ultimii ani şi unde suntem noi raportat la aceasta?

Silvia Măinescu: Vă rog să îmi permiteţi un răspuns oarecum filosofic... Medicina a avansat enorm şi a făcut paşi deosebiţi în slujba pacienţilor. Homeopatia, ca parte integrantă a acesteia, de asemenea.

Se pune accent din ce în ce mai mult pe medicina integrativă şi pe conceptul de medicină integrativă. Medicina trebuie să se îndrepte către o abordare centrată pe individ, prin îngrijire personalizată. În sinergie cu medicina convenţională, abordările complementare sunt din ce în ce mai utilizate în întreaga lume. Răspund nevoii de a îngriji pacienţii, de a le îmbunătăţi calitatea vieţii, precum şi de a-i trata. Medicina integrativă reprezintă evoluţia firească a modelului medical.

Vă mulţumesc pentru că îmi oferiţi posibilitatea să reafirm că acest concept uneşte medicina convenţională şi formele complementare de medicină, homeopatie, fitoterapie, gemoterapie, ca parte a unei abordări coordonate. Medicina integrativă se bazează pe dovezi ale eficacităţii şi siguranţei metodelor propuse. Mai mult, consideră fiecare pacient unic, acesta fiind actorul propriei sale sănătăţi. Homeopatia întruchipează medicina integrativă, deoarece împărtăşeşte principiul şi modelul de îngrijire al acesteia. Homeopatia nu este o medicină. Există o singură medicină, iar homeopatia este o parte din medicină. Se înscrie în medicina convenţională, pentru că utilizează medicamente şi profesionişti din domeniul sănătăţii. Face parte, de asemenea, din medicina complementară. Într-adevăr, ea le permite pacienţilor să fie acompaniaţi pentru a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii, făcându-i în acelaşi timp pioni principali ai sănătăţii lor.

Reporter: Cum a evoluat afacerea Boiron anul trecut, faţă de 2021? Ce estimări aveţi pentru 2023?

Silvia Măinescu: Anul trecut, piaţa farmaceutică a cunoscut un fenomen de decontractare, iar Boiron România a ţinut pasul cu piaţa din ţara noastră. Pacienţii au revenit la obiceiul sănătos de a avea o atenţie mai mare asupra prevenţiei sau îngrijirii anumitor afecţiuni, au învăţat, după doi ani de izolare, cum să se protejeze mai bine, înţelegând importanţa sănătăţii şi a prevenţiei. Aceste aspecte au avut ca efect îndreptarea atât a pacientului, cât şi a medicului şi a farmacistului către terapeutica homeopatică, printre altele.

Boiron România prezintă o cifră de afaceri stabilă, care raportată la populaţia ţării noastre reprezintă măsura eforturilor noastre constante pe care le facem neobosiţi pentru a educa pacienţii români în spiritul unei sănătăţi ecologice.

Reporter: Ce investiţii pregătiţi pentru anul acesta?

Silvia Măinescu: În 2023 ne orientăm către completarea gamei pediatrice cu noi soluţii terapeutice, pentru copii şi sugari, care sperăm să fie apreciate la fel de mult de profesioniştii din sănătate, dar şi de părinţii micilor pacienţi pentru calitatea, siguranţa şi utilitatea lor.

Reporter: Ce aţi dori să transmiteţi în mod special publicului despre compania Boiron, care în 2022 a sărbătorit 90 de ani de existenţă? Care au fost cele mai importante momente din viaţa laboratoarelor Boiron?

Silvia Măinescu: Povestea Laboratoarelor Boiron a început în Franţa, în anul 1932, când farmaciştii Jean şi Henri Boiron, fraţi gemeni, au început să producă medicamente homeopatice ca răspuns la cererea medicilor care căutau produse de calitate pentru pacienţii lor. Astfel a început un riguros proces de fabricaţie a medicamentelor homeopatice, care la acea vreme erau fabricate artizanal chiar de către medici. Au fost ghidaţi de dorinţa de a garanta fiabilitatea, eficacitatea şi reproductibilitatea acţiunii acestor medicamente.

Acum, după 90 de ani, Laboratoarele Boiron înseamnă aceeaşi dragoste şi preţuire pentru fiecare pacient, echipamente industriale de ultimă generaţie, aparate ultrasofisticate proiectate de inginerii Laboratoarelor Boiron, în colaborare cu companii partenere, pentru a răspunde procesului unic de fabricaţie a medicamentelor homeopatice: tuburi, doze, monodoze sterile, creme, siropuri etc. Beneficiind în special de cele mai noi tehnologii în materie de software de management şi execuţie pentru activităţile de producţie şi control, Laboratoarele Boiron investesc constant în cele mai avansate echipamente pentru a garanta calitatea medicamentelor şi capacitatea de producţie.

Filosofia Laboratoarelor Boiron se bazează în mod intrinsec pe respectul faţă de pacient şi faţă de natură. Homeopatia este o soluţie utilă, respectuoasă şi durabilă pentru sănătatea oamenilor, a animalelor şi a plantelor. De la înfiinţare, Laboratoarele Boiron au dezvoltat constant principiul homeopatiei integrate în medicină, în întreaga lume. Suntem alături de fiecare pacient în toate etapele vieţii acestuia, pentru că homeopatia corespunde atât nevoii de a trata, "Cure", cât şi nevoii de a îngriji, "Care".

Reporter: Vă mulţumesc!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb