TRADEVILLE: Enphase Energy înregistrează un record trimestrial

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 februarie 2023

Enphase Energy înregistrează un record trimestrial

Enphase Energy este o companie americană de tehnologie, care furnizează sisteme fotovoltaice de producere a energiei electrice, microinvertoare şi un soft inteligent pentru clienţi. Cotaţia acţiunii a urcat cu peste 8% după publicarea rezultatelor aferente celui de al patrulea trimestru al anului trecut, care s-au dovedit a fi peste aşteptările pieţei, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Compania a reuşit să revoluţioneze industria solară prin lansarea unui microinvertor inteligent bazat pe semiconductori, care a îmbunătăţit semnificativ instalaţiile fotovoltaice. Printre principalele segmente de activitate se numără:

- Sisteme de management al energiei solare: producţie de microinvertoare şi sisteme de gestionare a energiei pentru sisteme fotovoltaice;

- Monitorizarea şi gestionarea sistemelor solare: soluţii software şi hardware pentru monitorizarea performanţei şi gestionarea sistemelor fotovoltaice;

- Stocarea energiei: producţia de baterii inteligente pentru stocarea energiei solare;

- Suport tehnic: oferirea de servicii de suport tehnic pentru sistemele solare conectate la reţea.

Ultimele rezultate financiare aduc o creştere cu 8% a cotaţiei acţiunii

Cotaţia acţiunii a urcat cu peste 8% după publicarea rezultatelor aferente T4 2022, care s-au dovedit a fi peste aşteptările pieţei.

Compania a raportat vânzări trimestriale record, în valoare de 725 milioane dolari în ultimul trimestru din 2022 (+14% vs T3 2022), dinamica pozitivă fiind semnificativ impactată de cererea puternică de pe piaţă. Compania a livrat, în ultimele trei luni ale anului 2022, circa 4,9 milioane de microinvertoare şi 122 MWh de baterii marcă proprie.

Veniturile societăţii din Statele Unite pentru T4 2022 au crescut cu aproximativ 15%, iar veniturile din Europa au crescut cu aproximativ 21%, comparativ cu cel de-al treilea trimestru al anului trecut. După lansarea de succes în America de Nord a Microinvertoarelor IQ8, compania s-a extins la sfârşitul anului 2022 şi mai mult în Europa, intrând pe piatele din Franţa şi Olanda. Compania s-a bucurat de o cerere puternică şi în Germania, Belgia, Spania, Portugalia şi Marea Britanie.

Enphase Energy înregistrează un record trimestrial

Creşterea cheltuielilor de exploatare s-a datorat, în general, investiţiilor în pieţele internaţionale, în serviciile pentru clienţi şi în segmentul de cercetare-dezvoltare. Acestea au avut o dinamică pozitivă trimestrială de 12%.

Rezultatul operaţional a fost de 229 milioane de dolari - cu 18% mai mare faţă de T3 2022 şi de peste 2,3 ori mai mare faţă de T4 2021, influenţat de dinamică bună a veniturilor.

Rezultatul net înregistrat de Enphase Energy a depăşit aşteptările de pe Wall Street şi a fost resimţit pozitiv de către piaţă, ceea ce s-a observat şi în creşterea cotaţiei după anunţarea rezultatelor. Compania a înregistrat în T4 2022 o creştere de 21% a profitului net faţă de T3 2022 şi, totodată, dublarea faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021. Rezultatul net a însumat 212 milioane de dolari, la finalul anului trecut.

În ceea ce ţine de rezultatele pentru întregul an 2022, acestea arată promiţător. Veniturile au crescut cu 69%, însumând 2,3 miliarde dolari. Rezultatul operaţional s-a dublat faţă de 2021, iar profitul net a înregistrat o creştere de 90%, totalizând, în 2022, circa 647 miloane de dolari.

Enphase Energy înregistrează un record trimestrial

Compania pune accentul pe EV în 2023, prognozează venituri în creştere şi începe să producă în România

În prima jumătate a anului 2023, Enphase Energy va demara producţia propriilor încărcătoare inteligente pentru automobilele electrice, contractând o fabrică din Mexic. În T4 2022, compania a livrat aproximativ 7.600 de încărcătoare EV, faţă de 6.370 de încărcătoare în T3 2022. Noile încărcătoare vor oferi o serie de funcţii inteligente clienţilor, cum ar fi încărcarea ecologică, conectivitate şi control integrat prin aplicaţia oferită de companie. Ele pot fi instalate direct la locuinţele clienţilor şi pot fi controlate uşor din aplicaţia mobilă.

Compania se aşteaptă să genereze, în T1 2023, venituri cuprinse în intervalul 700-740 milioane de dolari, cu livrări de până la 120 MWh de baterii Enphase IQ şi o marjă brută cuprinsă în intervalul 41% şi 44%. Pentru 2023, analiştii estimează că societatea va avea o cifră de afaceri de peste 3 miliarde de dolari - cu 35% mai mare faţă de 2022, dar şi o creştere a profitului net cu circa 21% faţă de 2022.

În cadrul conferinţei cu investitorii, reprezentanţii companiei s-au arătat mulţumiţi de rezultatele financiare pentru T4 2022 şi s-au arătat optimişti în privinţa anului 2023. În acest an, vor creşte capacitatea de producţie în Europa şi SUA, prin deschiderea unor noi unităţi de fabricare. Se prognozează că, la sfârşitul primului trimestru din 2023, capacitatea trimestrială de producţie a companiei va creşte cu aproximativ 22,5%, iar spre sfârşitul anului 2023 aceasta este estimată să se dubleze.

Avantajele Enphase Energy

- Piaţa sistemelor fotovoltaice este în plină expansiune şi va favoriza vânzările companiei, care se bazează în mare parte pe microinvertoare inteligente;

- Compania se ocupă activ de creşterea producţiei, având în plan deschiderea în 2023 a unui centru de producţie în România şi unul în Mexic, ceea ce va consolida livrările de stocuri şi veniturile viitoare, iar recentele modificări din legislaţia SUA favorizează dezvoltarea companiei, care intenţionează să deschidă între 4 şi 6 linii de producţie în SUA până în a două jumătate a anului 2023;

- Enphase Energy se bazează pe inovaţie, îmbunătăţind mereu produsele sale, având în acelaşi timp o poziţie bine consolidată în piaţă, prin fabricarea de soluţii complet integrate de sisteme de producere şi stocare a energiei solare.

Dezavantajele Enphase Energy

- Criza energetică a provocat companiile să investească direct şi rapid în proiecte de energie solară, pentru a diminua costurile mari cu energie produsă convenţional, fără a trece prin programele guvernamentale, ceea ce a expus la un risc mai mare furnizorii şi instalatorii de echipamente. În cazul în care situaţia macroeconomică globală se înrăutăţeşte, companiile ar putea renunta la contractele semnate;

- Lipsa de semiconductori la nivel mondial poate întârzia livrările companiei, afectând viitoarele rezultate operaţionale. De asemenea, un impact negativ se va resimţi şi din partea întârzierilor şi neconcordanţelor din lanţurile de aprovizionare, care rămân afectate.

Enphase Energy înregistrează un record trimestrial

Sursele articolului menţionate de TradeVille în acest raport sunt globenewswire.com, fool.com, zacks.com

..................................

Analiza TradeVille poartă următorul disclaimer:

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare. TradeVille îşi propune să actualizeze raportul cel puţin anual. Lista potenţialelor conflicte de interese

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pe cand si la noi.

    1. Nu te-ai tepuit destul cu claim, reit, romcab si alte minunatii de la bvb?

    ENPH este una din cele mai supraevaluate acțiuni cu P/S > 12 și cash flow $4 / acțiune...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb