ZIARUL BURSA

14 februarie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Colaj de MAKE

POVESTEA CLONĂRII SITE-ULUI BURSA Oamenii sunt ademeniţi să depună sume de bani, cu "promisiunea" unor câştiguri fabuloase

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 14 februarie 2023

Articolele sunt false şi nu au adresa site-ului publicaţiei noastre  

Sebastian Pitei, BIT Sentinel: "Ceea ce s-a întâmplat la BURSA se înscrie în categoria fake-news, pentru care educaţia cititorilor reprezintă cheia rezolvării problemei"

ASF: "Investitorii trebuie să fie conştienţi de faptul că, dacă folosesc serviciile unei entităţi care nu este reglementată şi autorizată, o vor face pe propriul risc"

Circulă de câteva săptămâni cel puţin două clone ale paginii site-ului ziarului BURSA în care, punând în prim-plan figura omului de afaceri Ion Ţiriac, cititorii sunt îndemnaţi să "investească" printr-un algoritm de tranzacţionare a criptomonedelor, chipurile pentru a se îmbogăţi.

Guvernul pro-Putin de la Bucureşti

Cătălin AvramescuEditorial / 14 februarie 2023

Cătălin Avramescu

Întotdeauna este bine să verifici. Aşa am făcut şi eu. Am acuzat în repetate rânduri că regimul de la Bucureşti este, în realitate, de partea lui Vladimir Putin şi împotriva Ucrainei.

"Toţi cei care joacă jocuri de noroc, toţi cei care participă la pariuri sportive, au sentimentul acesta al câştigului implicit, dar în realitate lucrurile stau complet altfel. Această iluzie că se obţin câştiguri rapide şi substanţiale, din păcate afectează cel mai mult tinerii din România. Tinerii sunt cei care trebuie protejaţi şi această iniţiativă legislativă cred eu că va fi susţinută de toţi colegii mei", afirmă Alina Gorghiu.

PROIECT LEGISLATIV ÎN PROCEDURĂ DE URGENŢĂ Senatul vrea să interzică rapid publicitatea TV şi online a jocurilor de noroc şi a pariurilor sportive

George MarinescuPolitică / 14 februarie 2023

Biroul Permanent al Senatului a aprobat ieri dezbaterea şi votarea în procedură de urgenţă, în zilele următoare, a proiectului legislativ prin care urmează să fie interzisă publicitatea TV şi pe site-urile mass media pentru companiile din domeniul jocurilor de noroc, a anunţat Alina Gorghiu, preşedintele interimar al camerei superioare a Parlamentului.

Cum ar reacţiona opinia publică la un nou "război al lumilor"?

OPINII Cum ar reacţiona opinia publică la un nou "război al lumilor"?

CRISTIAN DOGARUMiscellanea / 14 februarie 2023

Isteria baloanelor din SUA care face acum prima pagină prin presa occidentală m-a dus cu gândul la un episod care se dorea doar amuzant, dar a sfârşit tragic-comic cu 85 de ani în urmă.

Tânărul regizor (pe atunci) Orson Welles, montând în 1938 o adaptare radiofonică pentru piesa Războiul Lumilor scrisă de HG Wells (în care se relata despre începerea unui război interplanetar), a provocat isterie printre ascultătorii postului CBS.

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

EVENIMENT CULTURAL Oficiali din 41 de ţări prezenţi la Timişoara

O.D.Cultură / 14 februarie 2023

Cultura îi uneşte pe oameni. Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de ţări vor fi prezenţi la Timişoara în weekendul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii, între 17 şi 19 februarie, anunţă organizatorii. Casa Regală a României va fi reprezentată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, iar comisarul european Adina Vălean va înmâna oraşului premiul "Melina Mercouri" al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii, se arată în programul Asociaţiei TM2023.

Irina Cristescu

IRINA CRISTESCU, GENERAL MANAGER XTB ROMANIA: "Reglementarea - cel mai important criteriu pentru alegerea unui furnizor de servicii financiare"

Companii / 14 februarie 2023

"Brokerul trebuie să prezinte într-o manieră echilibrată atât beneficiile, cât şi riscurile asociate investiţiilor" "Promisiunea obţinerii unor randamente impresionante poate constitui un semnal de alarmă pentru client" 

Irina Cristescu: "Este important ca brokerul să fie membru al unui fond de garantare care poate compensa total sau parţial fondurile clienţilor"

Cititul, promovat în rândul elevilor

ZIUA LECTURII Cititul, promovat în rândul elevilor

O.D.Miscellanea / 14 februarie 2023

Şcolile din întreaga ţară încearcă să marcheze, după posibilităţi, Ziua naţională a lecturii. Unele evenimente au şanse mari să-i determine pe elevi să citească zilnic, nu doar o singură dată pe an, altele nu vor mişca pe nimeni. Zeci de elevi din mai multe licee şi şcoli din municipiul Craiova promovează, în această săptămână, cititul de cărţi, prin diverse activităţi inedite organizate în cadrul unui proiect judeţean intitulat "Cursa lecturii", care se desfăşoară pe o perioadă de cinci ani, de Ziua naţională a lecturii, în mai multe unităţi de învăţământ.

Producţia de hidrogen, doar pentru stimularea producţiei de energie din surse regenerabile

COMISIA EUROPEANĂ Producţia de hidrogen, doar pentru stimularea producţiei de energie din surse regenerabile

I.GHE.Politică / 14 februarie 2023

Electrolizoarele care sunt utilizate la producerea de hidrogen vor trebui să fie conectate la o nouă producţie de energie electrică din surse regenerabile, pentru a stimula creşterea volumului de energie din aceste surse disponibil în reţea în comparaţie cu ceea ce există deja, se arată în normele propuse, ieri, de Comisia Europeană privind folosirea hidrogenului în domeniul energetic.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 14 Februarie 2023

Macroeconomie / 14 februarie 2023

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a temperat scăderea anuală în decembrie 2022, până la 4%, de la 4,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo