UN NOU BOARD LA ELECTRICA Victor Cionga, exclus din Consiliul de Administraţie Electrica

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 15 decembrie 2015

Victor Cionga, exclus din Consiliul de Administraţie Electrica

Un nou board al Electrica, format din şapte membri, a fost votat ieri de Adunarea Generală a Acţionarilor. Supriza a fost că Victor Cionga, preşedintele actualului Consiliu de Administraţie, nu a reuşit să strângă voturile necesare din partea acţionarilor Electrica, fiind înlăturat din funcţie, mai arată raportul societăţii.

Conform sursei citate, Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma, Pedro Mielgo Alvarez au fost alegerile acţionarilor Electrica pentru Consiliul de Administraţie, prin aplicarea metodei votului cumulativ.

Preşedintele Consiliului de Administraţie va fi selectat din cei şapte membri ai boardului ales ieri.

Arielle Malard de Rothschild, fondatorul diviziei de Pieţe Emergente al Băncii de Investiţii Rothschild & CIE, Cristian Buşu, secretar de stat în Ministerul Energiei, şi Michael Adriaan Maria Boersma, consultant senior, preşedinte şi membru în CA-ul mai multor companii, sunt membri ai Consiliului de Administraţie Electrica din septembrie 2014.

Ioana Alina Drăgan activează în cadrul Ministerului Energiei, ca şef al Serviciului de Administrare la Direcţia Generală de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie şi, din noiembrie 2015, a fost desemnată membru interimar al CA Electrica.

Trei noi membri aleşi pentru CA Electrica

Noii membri aleşi de către Consiliul de Administraţie Electrica sunt: Corina Georgeta Popescu, până acum şef de departament la OMV Petrom, din partea Ministerului Energiei, Bogdan George Iliescu, director executiv BRD - Groupe Societe Generale Departamentul Corporate Finance, şi Pedro Mielgo Alvarez, preşedinte al fondului Nereo GreenCapital, înregistrat în Luxemburg, propuşi de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

"Din punctul meu de vedere, Adunarea Generală a Acţionarilor Electrica a ales astăzi (n.r. ieri) un Consiliu de Administraţie foarte echilibrat, ce asigură şi premisele continuităţii decizionale", a declarat Ioan Roşca, Director General al Electrica.

Printre ceilalţi candidaţi care nu se află pe lista membrilor aleşi pentru Consiliul de Administraţie se numără: Victor Cionga, fostul preşedinte al CA Electrica, Constantin Bulac, decanul Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, susţinut de către Ministerul Energiei, şi Alin Andrei Hareţ, având peste 18 ani în funcţii de management pentru SABMiller şi BAT, propus de către fondul NN Pensii SAFPAP.

Candidaţii propuşi de acţionari persoane fizice nu au fost selectaţi

Cei patru candidaţi propuşi de unul sau mai mulţi acţionari persoane fizice nu s-au aflat pe lista celor selectaţi. Aceştia au fost Stelian Gal, manager de proiect al Romanian Energy Center, Ovidiu Demetrescu, fostul director general al companiei de proiect Hidro Tarniţa, Mihai Păun, consilier la European Network of Transmission System Operators for Electricity şi vicepreşedinte al Romanian Energy Center, şi Graţian Mircea Ilie, directorul general al firmei de consultanţă MGI International Advisors.

-Arielle Malard de Rothschild este fondatorul diviziei de Pieţe Emergente al Băncii de Investiţii Rothschild & CIE şi este managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & CIE, dar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al CARE France. A lucrat pentru Banca Mondială şi pentru Lazard, precum şi în domeniul consilierii pe probleme financiare în Europa de Est şi Africa de Nord. Are un doctorat în economie internaţională la Institutul de Ştiinţe Politice din Paris, cu specializarea în fuziuni şi achiziţii. Are experienţă în proiecte mari de privatizare în România, Polonia, Rusia, Ungaria şi Maroc. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA.

-Cristian Buşu este din anul 2011 lector universitar în cadrul ASE Bucureşti, desfăşurând numeroase activităţi didactice. În prezent este Secretar de Stat în Ministerul Energiei. A ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti. În perioada 2009-2013, a ocupat funcţia de director economic în cadrul Fondului Proprietatea şi membru în Comitetul Reprezentanţilor. Anterior a fost, timp de patru ani, consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României. Între anii 2000-2005 a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA.

- Ioana Alina Drăgan şi-a construit experienţa profesională activând deopotrivă în domeniul privat, în companii precum Siemens Romania, BRD-Groupe Societe Generale, dar şi în domeniul public, respectiv în cadrul Ministerului Energiei. S-a specializat pe patru arii din domeniul financiar: bancar, garanţii, trezorerie şi proiecte de finanţare. Din noiembrie 2015, a fost membru interimar al Consiliului de Administraţie al Electrica SA. Anterior, a fost membru în Consiliul de Administraţie al companiei Nuclearelectrica.

În prezent, activează în cadrul Ministerului Energiei, ca Şef Serviciu Administrare la Direcţia Generală de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie.

Este licenţiată în economie, absolventă a Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE Bucureşti. A absolvit programul WU Energy Expert, din cadrul Vienna University of Economics and Business.

- Corina Georgeta Popescu este Secretar de Stat la Ministerul Energiei. A condus Departamentul Exploatare la Electrica SA, a fost director la Sucursala Bucureşti OMV Trading GmbH Viena Austria şi a coordonat Departamentul Power Assets la OMV Petrom. De asemenea, a fost Director de Reglementări şi Supraveghere a Pieţei Energetice în cadrul E.ON România şi Director al Departamentului de Achiziţie Energie Electrică la E.ON Moldova. Este membru în Consiliul Internaţional al Marilor Reţele Electrice, Comitetul de Studiu "Cabluri insulare" (CIGRE), Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrica din România (AFFER) şi Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CMR). Este absolvent al Facultăţii de Energetică la Universitatea Politehnică Bucureşti şi a obţinut certificare în management la The Open University.

- Michael Adriaan Maria Boersma este consultant senior, preşedinte şi membru în CA-ul mai multor companii, fundaţii, instituţii şi organisme consultative. A fost ales membru în Consiliul de Administraţie al unor companii din Olanda, SUA, Germania şi Finlanda. Între 2003 şi 2009, a fost director general şi preşedinte al Essent, cea mai mare companie integrată de utilităţi din Olanda. Michael Adriaan Maria Boersma a ocupat, în 2003, funcţia de preşedinte al Shell Global Solutions. Este profesor de guvernanţă corporativă în cadrul Universităţii TIAS din Olanda. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA.

- Bogdan George Iliescu are experienţă în investment banking şi, totodată, în calitate de administrator independent neexecutiv, într-una dintre cele mai mari zece companii din România. Din 2014, ocupă funcţia de director executiv BRD - Groupe Societe Generale Departamentul Corporate Finance. A fost implicat în misiuni de consultanţă pentru statul român privind privatizările şi a derulat mandate de cumpărare pentru corporaţii internaţionale. A fost membru al echipei de consultanţi pentru fuziuni şi achiziţii a BRD care a lucrat pentru programul de privatizare al Băncii Mondiale în România (PSAL). A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi deţine o diplomă de Master în management. Are cunoştinţe şi experienţă în domeniul financiar bancar, fuziuni achiziţii, privatizări şi pieţe de capital, consultanţă strategică şi restructurări.

- Pedro Mielgo Alvarez şi-a dezvoltat cariera în sectorul energetic (petrol, gaze şi electricitate), al ingineriei şi comerţului internaţional. Are o experienţă bogată legat de activităţile reglementate din sistemul energetic (transportul energiei electrice şi distribuţia de gaz), cu o mare implicare în procesele de reformă a unor companii importante, dar şi pe aspecte de reglementare. De-a lungul timpului, a ocupat funcţii executive dar şi non-executive foarte importante în companii foarte mari, printre acestea numărându-se Preşedinte şi CEO la Red Electrica Spania şi Presedinte non-executiv la Madrilena Red de Gas (din 2011 până în prezent). Este absovent al Universităţii Politehnice din Madrid şi a urmat mai multe specializări, inclusiv la Stanford University.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. mai degraba pare ca scopul a fost eliminarea lui cionga care s-a opus implantarii de politruci in companie; ceilalti cred a vor ramane in continuare inofensivi, pacat

    E o forma de lasitate manifestata de Grigorescu, cat a fost membru in CA Electrica a stat in "plasa" lui Cionga,. Acum, fiind ministru, il sanctioneaza! Prima bila neagra.

    Doi secretari de stat in CA. Care mai e diferenta fata de atitudinea lui Badea care dorea subordonarea CA Electrica de catre minister? A doua bila neagra. 

    Ioana Dragan are cv-ul falsificat. Nu exista pozitia de sef serviciu administrare in organigrama si doamna Dragan nu are nici competente si nici experienta necesara ci doar o "relatie" apropiata cu Razvan Nicolescu. Oare e suficient?

    Cerem sanctionarea plagiatorilor, dar falsificatorilor de ce nu le cerem demisia sau demiterea? 

    PRIVATIZAREA TOTALĂ IEFTINESTE CURENTUL. (PUNCT)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb