Un secretar de stat susţine crearea unui Fond de investiţii în energia regenerabilă

Adina Lateş
Companii #Energie / 24 septembrie 2015

Bogdan Badea, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri a participat, în data de 23 septembrie, la Consiliul Informal al Energie, de la Luxemburg, potrivit unui comunicat de presă remis azi redacţiei.

În cadrul evenimentului, oficialul român a susţinut crearea unui Fond de investitii pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie destinat Statelor Membre din Europa de Sud-Est.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Preşedinţiei Luxemburgheze a Consiliului Uniunii Europene. Printre liderii din industrie care au participat la eveniment s-au numărat Elon Musk, acţionar al companiei Tesla, cofondator PayPal şi manager al SpaceX, Jeremy Rifkin, economist şi sociolog american, precum şi Bertrand Piccard, pilot elveţian, cofondator al "Solar Impulse" - proiect prin care, călatorind în jurul lumii cu un aparat de zbor alimentat cu energie solară, doreşte promovarea potenţialului energiilor regenerabile.

Intenţia declarată a evenimentului a fost aceea de a crea un cadru de dezbatere principial pentru investiţiile si finanţările necesare tranziţiei către viitorul sistem energetic al Europei, bazat pe un consum eficient de energie şi caracterizat de un nivel ridicat de utilizare a resurselor energetice regenerabile.

În dezbaterile care au avut loc, accentul a fost pus în principal pe contribuţia pe care noile tehnologii o pot avea asupra creşterii economice şi creării de locuri de muncă şi, în acelasi timp, în gestionarea aspectelor privind schimbari climatice.

În acest cadru, Bogdan Badea a susţinut necesitatea şi utilitatea accentuării asistenţei tehnice pentru statele din Estul Europei şi, mai precis, pentru ideea promovată în cadrul dezbaterilor, aceea de a încerca realizarea unui mecanism de garantare financiară a investiţiilor destinate acestei zone.

Mai mult, oficialul român şi-a afirmat susţinerea pentru crearea unui Fond de investiţii pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie şi pentru implementarea proiectelor de eficienţă energetică, destinat Statelor Membre din Europa de Sud-Est, precum România şi Bulgaria.

"Constituirea acestui Fond de investiţii ar putea veni în sprijinul implementării noilor tehnologii energetice şi reducerea costurilor de finanţare în România, comparativ cu celelalte State membre. Aceste măsuri de sprijin vor avea un impact semnificativ în procesul de transformare a sectorului energetic românesc, conducand la o creştere economică sustenabilă," a declarat secretarul de stat Bogdan Badea la finalul evenimentului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. acum când preţurile la energie sunt mici nu prea văd de unde lichidităţi disponibile

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb