EVENIMENT Paharul de vin - într-o degustare de înaltă clasă
Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 1 octombrie 2010
Percepţia asupra vinului se poate schimba de la pahar la pahar, iar gustul şi plăcerea de a bea pot fi mult diminuate dacă paharul cu care consumăm această băutură nu este cel potrivit vinului respectiv, ne-a explixcat Marc Dworkin, cunoscut oenolog internaţional din Bordeaux, cel care creează vinurile produse de WineRo şi Bessa Valley Winery.
Paharele de vin şi felul în care sunt ele utilizate reprezintă subiectul care va fi dezbătut în această seară de Kornel Dura, reprezentant "Riedel" pentru Europa, în cadrul degustării "Riedel Wine Tasting Tour", organizată de "Vinexpert", la hotelul Marriott din Bucureşti. Astfel, patru vinuri remarcabile vor curge în paharele "Riedel" din cristal, cu forme special create pentru a pune în valoare această băutură.
"În degustare vor fi folosite pahare < Riedel > din gama < Vinum >, pahare din cristal cu forme dedicate fiecărui vin - < Vinum Bordeaux >, < Vinum Burgundy >, < Vinum Montrachet >, < Vinum Sauvignon Blanc > - şi un pahar de vin obişnuit, ales la întâmplare, o formă des întâlnită în restaurante", ne-au declarat organizatorii evenimentului.
Claus Riedel a fost cel care a revoluţionat industria de pahare luxury. Sfidând toate canoanele de până atunci, respectiv pahare cu cupe mici, din sticlă groasă, colorată, intens ornamentate, a prezentat în 1958 noua lui creaţie, un pahar mag-num pentru vin, din cristal, impecabil realizat prin suflare şi finisat manual, perfect transparent, singurul element de pedanterie fiind fineţea buzei.
Şampania - nelipsită la ceas aniversar
Paharul exprimă mesajul vinului
ZAREA - singurul producător autohton care utilizează toate tehnologiile de obţinere
"Angelli" - o "cramă" fără podgorie
Vinul spumant poate conţine de la mai puţin de 3 până la peste 50 de grame de zahăr pe litru