Wienerberger organizează concursul de arhitectură "Brick Award"

A.C.
Comunicate de presă / 28 aprilie 2014

Producătorul global de cărămidă, Wienerberger organizează concursul de arhitectură "Brick Award", destinat clădirilor realizate din cărămidă, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Corneliu Fecioru, membru în Consiliul de Administraţie al Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Vânzări şi Marketing a declarat: "Această competiţie pune în centrul atenţiei unul dintre cele mai vechi materiale de construcţii din lume arătând cât de dinamice şi moderne pot fi clădirile din căramidă. Creativitatea arhitecţilor participanţi, completată de calităţile produselor ceramice şi de nenumăratele posibilităţi ingenioase de design dau viaţă unor proiecte care inovează continuu arhitectura contemporană pentru a răspunde provocărilor mileniului al III-lea de a construi în mod diferit".

Wienerberger a iniţiat acest concurs în 2004 şi este organizat la fiecare doi ani, juriul fiind format din arhitecţi de renume, diferit la fiecare ediţie, potrivit comunicării.

Spectrul de aplicaţii variază de la soluţii de construire folosind blocuri ceramice şi cărămizi pentru faţadă până la ţigle ceramice pentru acoperiş şi pavele de ceramică. "Prin urmare, o atenţie deosebită este îndreptată spre integrarea naturală în mediul din jurul construcţiei, geometria, caracterul şi calitatea clădirii", se mai arată în comunicare.

Pentru ediţia de anul acesta, mai mult de 300 de proiecte din toată lumea, inclusiv din România au fost înscrise în competiţie. Dintre acestea, 50 de proiecte sunt nominalizate pentru cele cinci categorii de premii ale acestei ediţii: case unifamiliale, clădiri rezidenţiale, clădiri nerezidenţiale, reconversie, soluţii speciale din căramidă.

Juriul Wienerberger Brick Award 2014 este format din patru membri: arhitectul chinez şi laureat al Premiului Pritzker 2012, Wang Shu, arhitecţii Vera Yanovshtchinsky (Olanda) şi Ewa Kury³owicz (Polonia), precum şi câştigătorul Wienerberger Brick Award 2012, Pavol Paòák (Slovacia). Juriul a avut sarcina de a selecta din cele 50 de proiecte nominalizate cinci câştigători, inclusiv premiul cel mare. Ceremonia de premiere va avea loc pe 8 mai, la Viena.

Wang Shu, membru al juriului Brick Award a declarat: "Când vorbim despre cărămidă, oamenii cred că vorbim despre tradiţie. Dar în această competiţie, puteţi găsi mai multe lucrări cu o abordare inovatoare, oferind cărămizii un nou înţeles şi un nou aspect. Cred că acest lucru este foarte important".

După ceremonia oficială de acordare a premiilor acestei ediţii, începe înscrierea propunerilor pentru Wienerberger Brick Award 2016. Proiectele pot fi înscrise de arhitecţi, experţi, jurnalişti sau edituri până în martie 2015.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi deţine trei unităţi de producţie la nivel local. Fabricile sunt localizate în Gura Ocniţei - Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos - Cluj.

Wienerberger a intrat pe piaţa din România în anul 1998. Principalele produse sunt sistemele de zidărie ceramică Porotherm şi Terca.

Wienerberger AG este unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme ţevi prin companiile Pipelife, unul dintre liderii mondiali în producţia de sisteme de ţevi de plastic şi Steinzeug Keramo, cel mai mare producător european de ţevi ceramice, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb