Operatorul de telefonie mobilă Zapp a anunţat, duminică, că va oferi unui număr din angajaţii săi un program de plecări voluntare, măsură luată pentru îmbunătăţirea eficienţei operaţionale a organizaţiei, compania estimând că vor semna circa 350 de angajaţi.
"Toţi angajaţii au fost anunţaţi oficial vineri şi sâmbătă. Compania estimează că ar putea semna în mod voluntar aproximativ 350 de persoane. Nu este o ţintă, ci o pură estimare. Depinde de decizia individuală a fiecăruia", a declarat duminică pentru Agenţia NewsIn Eugen Secmerean, purtător de cuvânt al Telemobil.
"2010 va fi un an dificil pentru orice companie din România dat fiind faptul că economia românească intră în cel de-al doilea an al celei mai grave crize financiare din ultimii 20 de ani. În consecinţă, într-un asemenea mediu macroeconomic ostil, trebuie depuse eforturi semnificative pentru a construi şi a menţine o performanţă pozitivă. (...) condiţiile dificile de piaţă, create de criza financiară în plină desfăşurare, impun ca susţinerea competitivităţii Zapp să fie prioritară", se arată în comunicatul trimis duminică.
Potrivit operatorului de telefonie mobilă, programul de plecări voluntare constă într-o remuneraţie financiară compensatorie (5 salarii nete, plus echivalentul ajutorului de şomaj, conform legii) şi alte beneficii, inclusiv asigurare medicală pentru o perioadă de şase luni, susţinerea angajaţilor implicaţi în continuarea carierei profesionale prin servicii de resurse umane (servicii de suport, precum redactarea CV-ului şi pregătirea pentru interviu), precum şi acces gratuit la serviciile telecom ale companiei (în limita unui număr de minute naţionale şi în reţea), tot timp de şase luni.
Pe data de 30 iunie 2009, Cosmote Group a anunţat că a semnat acordul de achiziţie a Telemobil S.A, compania care deţine operatorul de telefonie Zapp, valoarea totală a tranzacţiei fiind de aproximativ 207 milioane de euro.
Grupul elen anunţa atunci că suma pentru achiziţia acţiunilor Zapp este estimată la aproximativ 61 milioane euro, iar Cosmote va prelua, în urma tranzacţiei, datoriile şi obligaţiile Zapp, estimate la aproximativ 146 milioane de euro, dintre care majoritatea vizează extinderea reţelelor 3G şi CDMA.
Consiliul Concurenţei a autorizat în octombrie 2009 preluarea SC Telemobil SA , care deţine operatorul Zapp, de către SC Cosmote Mobile Telecommunications SA, considerând că astfel nu se crează sau nu se consolidează o poziţie dominantă care să afecteze mediul concurenţial.
Zapp este cel mai vechi operator de telefonie mobilă de pe piaţa din România. Compania şi-a lansat operaţiunile comerciale în anul 1993. În prezent, deţine o licenţă CDMA în banda 450 MHz şi o licenţă 3G în banda 2100 MHz, câştigată în 2006. În 2008, veniturile Zapp s-au ridicat la 61 milioane Euro, în timp ce baza de abonaţi depăşea 374.000.