ZIARUL BURSA

21 iunie 2013
Ediţia din 19.10.2024
Unii analişti susţin că cele două vizite nu au nici o legătură şi sunt pur întâmplătoare: "Vizitele au fost generate diferit, de persoane diferite, cu scopuri diferite".Pe de altă parte însă, expertul în securitate Adrian Baciu a declarat într-o emisune tv că în lumea serviciilor secrete, nu există posibilitatea ca cele două vizite să fie întâmplătoare, deşi pot să pară aşa la prima vedere: "Asemenea vizite se planifică cu foarte mult timp înainte şi în detaliu. Există fără doar şi poate un acord al celor trei guverne. Nu m-ar mira să existe şi o întâlnire a celor doi şefi de servicii secrete pe un teren neutru, care este România".Desigur, argumentul că întâlnirile nu reprezintă o coincidenţă, deoarece au fost programate cu mult timp în urmă, funcţionează şi invers.

Cinci scenarii pentru întâlnirea securităţii ruseşti şi CIA, în România

ANCUŢA STANCIU, ALEXANDRA CRĂCIUNCompanii / 21 iunie 2013

Publicat săptămâna aceasta, interviul cu Iulian Fota, consilierul prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu, a stârnit reacţii în rândul cititorilor noştri.

O postare a unui cititor pe site-ul www.bursa.ro spune: "Într-adevăr, foarte bun şi oportun acest interviu! Rămâne însă o întrebare: ce ştie Bursa şi nu ne spune sau ce a uitat să-l întrebe pe dl. Fota cu privire la vizita celor doi mari şefi ai serviciilor secrete rivale. Nu poate fi o coincidenţă intersectarea lor pe teritoriul României într-un moment atât de tensionat al relaţiilor dintre cele două mari puteri".

Wesley Clark, din ce în ce mai implicat în domeniul energiei

CONSILIER ONORIFIC AL PREMIERULUI VICTOR PONTA Wesley Clark, din ce în ce mai implicat în domeniul energiei

Companii / 21 iunie 2013

Wesley K. Clark, fost general al NATO şi actual consilier onorific al premierului Victor Ponta, s-a alăturat, de ieri, grupului de investiţii Blackstone Group, ocupând poziţia de consultant în sectorul energetic, dar şi director al Fisterra Energy, o companie înfiinţată de Blackstone, cu proiecte din domeniul energiei în zone precum America Latină, Europa şi Orientul Mijlociu.

Sobolewski se gândeşte serios la oferta BVB

Sobolewski se gândeşte serios la oferta BVB

A.A.Piaţa de Capital / 21 iunie 2013

Polonezul Ludwik Sobolewski se gândeşte serios la oferta primită de la Bursa de Valori Bucureşti să preia funcţia de director general, după cum a declarat în cadrul unui interviu pentru cotidianul polonez Rzeczpospolita.

"Preferinţa pentru păstrarea averii în depozite bancare şi numerar poate fi explicată prin încrederea scăzută a HNWI în pieţele financiare", a declarat Kevin von Gamm, CSO Capgemini România.

Averea bogaţilor lumii a crescut cu 10%, în 2012

Alexandru SârbuMacroeconomie / 21 iunie 2013

Averea pesoanelor care au active lichide care depăşesc un milion de dolari (cunoscuţi sub numele de High Net Worth Individuals - HNWI) a crescut cu 10% anul trecut, atingând valoarea record de 46,2 trilioane dolari, potrivit raportului World Wealth 2013, realizat de Capgemini şi RBC Wealth Management, divizie a băncii canadiene Royal Bank of Canada.

Relu Fenechiu

UPDATE: CU SINDICALIŞTII ÎN POARTĂ ŞI CONDIŢII SUPLIMENTARE DE LA INVESTITOR CFR Marfă a fost adjudecată: GFR a dat 200 milioane euro

Emilia OlescuCompanii / 21 iunie 2013

Update 

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat astăzi că privatizarea CFR Marfă a avut loc "cu pistolul la tâmplă", dar au fost respectate toate prevederile legale, conform Realitatea.net.

Acesta a menţionat că speră ca viitorul companiei să-l urmeze pe cel al Petrom, chiar dacă sunt transferate datorii de 100 de milioane de euro.

Cheltuielile pentru marile competiţii stârnesc furia oamenilor

SPORT ŞI BANI Cheltuielile pentru marile competiţii stârnesc furia oamenilor

DAN NICOLAIESport / 21 iunie 2013

Gloria competiţiilor sportive mamut este pe cale să apună. Semnalul este dat în aceste zile în Brazilia, unde sute de mii de oameni au ieşit în stradă, pe perioada desfăşurării Cupei Confederaţiilor ("antrenamentul oficial" disputat cu un an înaintea Campionatului Mondial), nemulţumiţi de faptul că guvernul a cheltuit miliarde de euro pentru o competiţie sportivă în timp ce milioane de brazilieni nu beneficiază de servicii de sănătate sau transport la un nivel acceptabil.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

A&D Pharma a avut în 2012 afaceri de 800 milioane de euro

Companii / 21 iunie 2013

Grupul farmaceutic A&D Pharma, care cuprinde printre altele farmaciile Sensiblu şi distribuitorul Mediplus, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 800 milioane de euro şi se aşteaptă în acest an la o creştere în linie cu piaţa de profil.

PC: "Protocolul alianţei cu PNL nu funcţionează"

Politică / 21 iunie 2013

Conducerea PC consideră că protocolul alianţei cu PNL, ACD (Alianţa de Centru Dreapta), nu funcţionează şi a anunţat că începând de ieri poziţiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anunţat ieri Bogdan Ciucă,...

DREPTUL LA REPLICĂ

Bănci-Asigurări / 21 iunie 2013

În data de 19 iunie, a.c., ziarul BURSA a publicat un articol intitulat "APAR solicită aprobarea legii privind plata păgubiţilor CEC-BRD", în care a relatat că BRD ar trebui să despăgubească cu 58 milioane de lei persoanele care au depus...

BURSELE DIN LUME Declin pe pieţele acţiunilor

ALINA VASIESCUInternaţional / 21 iunie 2013

Bursele europene au scăzut ieri, după ce, în ziua anterioară, preşedintele Federal Reserve din SUA, Ben S. Bernanke, a declarat că banca centrală ar putea încheia în 2014 programul de achiziţii de obligaţiuni, dacă economia se consolidează...

MACRO NEWSLETTER: 21 iunie 2013

MACRO NEWSLETTER: 21 iunie 2013

Internaţional / 21 iunie 2013

Preţurile producătorilor industriali din Germania au scăzut peste aşteptări în luna mai 2013, cu o rată lunară de 0,3%, după un declin de 0,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 0,2%, de la 0,1% în luna anterioară.

SIBEX Jucătorii au revenit pe piaţă

S.N.Piaţa de Capital / 21 iunie 2013

După ce semnalul revenirii interesului speculativ a fost dat încă din partea a doua a şedinţei de miercuri, speculatorii au continuat pe aceeaşi direcţie şi în prima jumătate a sesiunii de joi.

Discursul guvernatorului FED a iscat "valuri"

Veronica PlăcintescuPiaţa de Capital / 21 iunie 2013 /

Discursul de miercuri seara al lui Ben Bernanke, guvernatorului Băncii Centrale a SUA (FED), prin care a anunţat că va reduce programul de stimulare monetară a economiei, a iscat o serie de reacţii în lanţ la nivelul pieţelor internaţionale.

REVISTA PRESEI 21.06.2013

Willy HomnerRevista Presei / 21 iunie 2013

După lungi negocieri la Ministerul Transporturilor, Grup Feroviar Român (GFR) a renunţat la condiţia impusă, plata eşalonată, şi a fost declarată câştigătorul licitaţiei pentru preluarea a 51% din CFR Marfă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo