ZIARUL BURSA

18 septembrie 2017
"Erste" are o participaţie de 83,33% din fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund (BOF), restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru (foto). În piaţă se zvoneşte că acesta ar fi oferit consultanţă la tranzacţiile de vânzare a creditelor neperformante "Cemacon" şi "Ambient" de către BCR.

Creditele neperformante "Cemacon" şi "Ambient" cedate de BCR pe 2 euro - reevaluate de ANAF

EMILIA OLESCU, ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 18 septembrie 2017

Banca Comercială Română a recunoscut că ANAF i-a impus obligaţii fiscale suplimentare  

BCR contestă sumele suplimentare de plată impuse de ANAF

Creditele neperformante de 16,5 milioane de euro ale companiilor "Cemacon" şi "Ambient", cedate de BCR pe 2 euro, se numără printre problemele identificate de ANAF, în urma controlului efectuat la bancă, în perioada 3 mai 2016 - 9 iunie 2017, încheiat cu un impozit suplimentar de peste 100 de milioane de lei impus instituţiei financiare, conform unor surse din piaţă.

Se pare că Autoritatea Fiscală a evaluat diferit faţă de BCR transferurile de credite neperformante, dar şi vânzarea, din ianuarie 2014, a pachetului deţinut de BCR la fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund (BOF) către Erste Bank, pentru suma de 15,5 milioane de euro, în baza unui raport de evaluare întocmit de KPMG.

Gelu Diaconu, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), susţine, într-un interviu, că nu mai sunt bani la buget, că soldul datoriei creşte accentuat, că autorităţile au avut probleme de plată a salariilor, iar acum au o mică gură de oxigen odată cu rectificarea bugetară din această lună. Domnul Diaconu este de părere că decizia statului român de a cere dividende suplimentare companiilor de stat reflectă disperarea în care se află guvernul actual pentru a găsi venituri la buget cu care să diminueze riscul unui derapaj major al deficitului bugetar.

"Guvernul ar fi în stare să vândă şi Coloana Infinitului, pentru venituri la buget"

A consemnat ANCUŢA STANCIUPolitică / 18 septembrie 2017

Reporter: Aţi declarat, recent, că Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, sună personal la şefii companiilor de stat ca să facă rost de bani la buget, după ce în primăvară companiile au fost nevoite să vireze către stat bani din rezerve. Ulterior, au apărut informaţii oficiale potrivit cărora statul vrea dividende, chiar şi dividende suplimentare, de la Transelectrica, Transgaz, Hidroelectrica, Conpet, Romgaz, Nuclearelectrica. Cum apreciaţi această decizie a Executivului?

Gelu Diaconu: Această decizie reflectă disperarea în care se află guvernul actual pentru a găsi venituri la buget cu care să diminueze riscul unui derapaj major al deficitului bugetar.

Să explicăm mai pe larg. După ce, pe seama rezultatelor anului 2016, au dispus repartizarea a 90% din profit la dividende, lăsând la dispoziţia dezvoltării societăţilor cu capital majoritar de stat doar 10%, au venit prin OG 29 din anul acesta şi au confiscat aceloraşi societăţi rezervele constituite pentru dezvoltare în anii precedenţi. Aceste măsuri nu au fost contestate de acţionarii minoritari deoarece, în aproape toate situaţiile, acţionarii mărunţi sunt interesaţi în a "stoarce" compania de dividende, fiind mai puţin interesaţi în dezvoltarea viitoare.

Nimeni nu poate lupta cu matematica implacabilă a pensiilor publice

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 18 septembrie 2017

CĂLIN RECHEA

Confuzia creată şi dezbaterile generate de ultimele poziţii ale guvernului în ceea ce priveşte sistemul de pensii nu pot schimba matematica sa implacabilă.

Doar un zâmbet amar mai este posibil când auzim declaraţii referitoare la randamentul sistemului public de pensii, în condiţiile în care natura acestuia, de schemă piramidală sau Ponzi, îl face, prin definiţie, instabil pe termen lung.

"Dacă vom avea cârpe în loc de lideri adevăraţi şi patrioţi, o să rămânem preşul de la intrarea în UE"

ADERAREA LA SCHENGEN ŞI LA ZONA EURO / LAURENŢIU REBEGA, VICEPREŞEDINTE GRUPUL EUROPA NAŢIUNILOR ŞI A LIBERTĂŢII "Dacă vom avea cârpe în loc de lideri adevăraţi şi patrioţi, o să rămânem preşul de la intrarea în UE"

Politică / 18 septembrie 2017

Reporter: Care credeţi că este viitorul blocului european?

Laurenţiu Rebega: Eu doresc pentru ţara noastră un viitor democratic, prosper şi european! Ştiu! Am spus un truism! Dar vreau să subliniez că, în acest moment, viitorul Uniunii Europene este mai nebulos decât în toată istoria sa de 60 de ani. În acest moment, şi mă refer aici strict la discursul preşedintelui Juncker despre Starea Uniunii, situaţia este încă mai confuză decât în primăvară, când Marea Britanie a activat articolul 50 al TFUE.

"Prezenţa României în zona euro - o normalitate"

ADERAREA LA SCHENGEN ŞI LA ZONA EURO / MARIA GRAPINI, GRUPUL ALIANŢEI PROGRESISTE A SOCIALIŞTILOR ŞI DEMOCRAŢILOR DIN PARLAMENTUL EUROPEAN "Prezenţa României în zona euro - o normalitate"

Politică / 18 septembrie 2017

România este pregătită să intre în Schengen încă din 2012, este de părere doamna Maria Grapini, europarlamentar din partea Partidului Puterii Umaniste. Domnia sa ne-a declarat: "De trei ani, de când sunt în Parlamentul European, am interpelat de mai multe ori Comisia Europeană pe acest subiect. Răspunsul a fost acelaşi: Comisia a dat răspuns favorabil din 2012, nu există unanimitate în Consiliu! Reacţia unor state după declaraţia Preşedintelui Comisiei privind admiterea României şi Bulgariei în Schengen dovedeşte acest lucru!

"BNR se uită prea mult la propriile interese şi poziţie când vorbim de aderarea la euro"

ADERAREA LA SCHENGEN ŞI LA ZONA EURO / VICTOR BOŞTINARU, VICEPREŞEDINTE GRUPUL ALIANŢEI PROGRESISTE A SOCIALIŞTILOR ŞI DEMOCRAŢILOR DIN PARLAMENTUL EUROPEAN "BNR se uită prea mult la propriile interese şi poziţie când vorbim de aderarea la euro"

Politică / 18 septembrie 2017

Reporter: Cum apreciaţi discursul preşedintelui Jean Claude Juncker referitor la viitorul Uniunii Europene?

Victor Boştinaru: Discursul - spun fără rezerve - este unul cu adevărat excepţional şi nu doar pentru că a avut referiri de-a dreptul remarcabile la adresa României.

"România trebuie să aibă o dezbatere publică şi transparentă despre adoptarea euro"

ADERAREA LA SCHENGEN ŞI LA ZONA EURO / ANDI CRISTEA, GRUPUL ALIANŢEI PROGRESISTE A SOCIALIŞTILOR ŞI DEMOCRAŢILOR DIN PARLAMENTUL EUROPEAN "România trebuie să aibă o dezbatere publică şi transparentă despre adoptarea euro"

Politică / 18 septembrie 2017

Viziunea Preşedintelui Juncker este cea corectă pentru Uniunea Europeană - UE trebuie să însemne în primul rând valori, parteneriat real şi solidaritate şi doar în subsidiar interese, consideră Andi Cristea, europarlamentar din partea PSD.

"Cu un guvern curajos şi responsabil, am putea adera la euro în 2019"

ADERAREA LA SCHENGEN ŞI LA ZONA EURO / CRISTIAN PREDA, GRUPUL PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN (CREŞTIN DEMOCRAT): "Cu un guvern curajos şi responsabil, am putea adera la euro în 2019"

Politică / 18 septembrie 2017

Reporter: Care credeţi că este viitorul blocului european?

Cristian Preda: După Brexit, Uniunea va evolua cu o singură viteză, urmând principiile expuse de Jean-Claude Juncker, în discursul din PE din 13 septembrie: libertăţi politice, egalitate de şanse, stat de drept. Acestea sunt la baza democraţiilor liberale din Occident şi, prin imitaţie, din spaţiul ex-comunist acceptat în UE. E firesc ca aceleaşi principii să se regăsească în articularea proiectului european.

"Sprijin orice arhitectură instituţională care va face UE mai eficientă, mai puternică şi mai unită"

ADERAREA LA SCHENGEN ŞI LA ZONA EURO / EMILIAN PAVEL, GRUPUL ALIANŢEI PROGRESISTE A SOCIALIŞTILOR ŞI DEMOCRAŢILOR DIN PARLAMENTUL EUROPEAN "Sprijin orice arhitectură instituţională care va face UE mai eficientă, mai puternică şi mai unită"

Politică / 18 septembrie 2017

Discursul preşedintelui Jean Claude Juncker a fost amplu, bun, care a remarcat contribuţia social democraţilor europeni la rezultatele bune obţinute în ultimii ani de Uniune, a declarat Emilian Pavel, europarlamentar din partea PSD, precizând: "Rămâne ca ritmul să fie păstrat, iar dorinţa cetăţenilor, de a avea o Uniune Europeană mai puternică dar şi mai eficientă, să fie împlinită, gradual, dar hotărât".

"Decizia de a nu fi primiţi în Schengen - eminamente rezultatul unui discurs pur populist"

ADERAREA LA SCHENGEN ŞI LA ZONA EURO / RENATE WEBER, GRUPUL ALIANŢEI LIBERALILOR ŞI DEMOCRAŢILOR PENTRU EUROPA: "Decizia de a nu fi primiţi în Schengen - eminamente rezultatul unui discurs pur populist"

Politică / 18 septembrie 2017

Reporter: Care credeţi că este viitorul blocului european?

Renate Weber: Cred că, deocamdată, Uniunea Europeană este în faza în care conştientizează că trebuie să se reinventeze. Vorbim tot timpul de reformarea ei, dar cred că e ceva mai profund de atât, de nevoia de a se regăsi, de a se reaşeza pe valorile fundamentale care au dus la crearea UE. Criză economică, urmată de criză socială şi de cea a valorilor, au afectat profund identitatea Uniunii.

Corina Popescu rămâne preşedintele Directoratului Transelectrica

Corina Popescu rămâne preşedintele Directoratului Transelectrica

Companii / 18 septembrie 2017

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a desemnat, vineri, în calitatea de membri provizorii ai Directoratului, începând cu data de 17 septembrie 2017, următoarele persoane: Georgeta - Corina Popescu, Andreea - Georgiana Florea, Dan - Valeriu Ardelean, Mircea - Toma Modran, Florin Tătaru, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Raport ONU: Foametea afectează 11% din populaţia lumii

Raport ONU: Foametea afectează 11% din populaţia lumii

Miscellanea / 18 septembrie 2017

Foametea se extinde din nou pe plan global după un regres constant ce a durat peste zece ani, ajungând în 2016 să afecteze 815 milioane de oameni, adică 11% din populaţia lumii, potrivit unui raport al ONU asupra securităţii alimentare difuzat vineri, informează AFP.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Andreea Pipernea este noul CEO al NN Pensii

Bănci-Asigurări / 18 septembrie 2017

Andreea Pipernea a fost numită în funcţia de CEO al NN Pensii începând cu data de 9 octombrie 2017, mandatul acesteia fiind supus aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară, potrivit unui comunicat al companiei.

MACRO NEWSLETTER 18 Septembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 18 Septembrie 2017

Internaţional / 18 septembrie 2017

Preţurile de consum din SUA au crescut peste aşteptări în august 2017, cu o rată anuală de 1,9%, după un avans de 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară.

"Nestle" preia "Blue Bottle Coffee" din SUA

"Nestle" preia "Blue Bottle Coffee" din SUA

A.V.Internaţional / 18 septembrie 2017

Compania alimentară elveţiană "Nestle" SA, cea mai mare din lume, a cumpărat pachetul majoritar (88%) de la "Blue Bottle Coffee" din California, termenii financiari ai tranzacţiei nefiind daţi publicităţii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo