ALERT 200 de milioane de lei, cheltuielile "Petrom" cu explorarea

A.T.
Companii #Bunuri Industriale / 25 februarie 2010

Cheltuielile efectuate de către "Petrom" SA în 2009 cu activitatea de explorare au atins valoarea de 200 milioane lei, din care suma de 156 milioane lei a fost înregistrată ca şi cheltuieli, iar suma de 44 milioane lei a fost capitalizată. În plus, suma de 35 milioane lei a fost înregistrată ca şi cheltuieli pentru sondele la care s-a început forajul în 2008, dar care au fost evaluate ca sonde fără rezultat, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

În 2009, Petrom a achiziţionat 1.195 km de date seismice 2D şi 475 kmp de date seismice 3D. Cel mai mare program de achiziţie seismică 3D executat până în prezent în România a fost finalizat în luna noiembrie 2009. Prospecţiunea a reprezentat faza iniţială a activităţii de explorare din zona de apă adâncă a perimetrului Neptun, în parteneriat cu ExxonMobil, şi a acoperit o suprafaţă de aproximativ 3.200 kmp.

Dezvoltarea proiectului offshore Delta a fost finalizată. La sfârşitul anului 2009, Delta 6 producea 2.500 bep/zi, în timp ce Lebăda Vest 4 a atins o producţie de aproximativ 1.000 bep/zi. Aceste două sonde asigură împreună mai mult de 10% din producţia offshore a Petrom.

Lucrările de construcţie pentru viitoarea staţie de comprimare a gazelor de la Hurezani au avansat conform programului.

În octombrie, Petrom a inaugurat noua unitate de procesare a gazelor de la Midia, în apropiere de Constanţa, care poate procesa întreaga producţie offshore de gaze a Petrom.

În Kazahstan, dezvoltarea zăcământului Komsomolskoe a înregistrat noi progrese; producţia medie a oscilat influenţată de activităţile de punere în producţie, atingând un nivel mediu de 3.100 bep/zi. Pe data de 31 decembrie 2009, a fost finalizată achiziţia companiei Korned LLP. Korned LLP deţine licenţa de evaluare pentru zăcământul de ţiţei Kultuk, localizat la 34 km nord-vest de zăcământul Komsomolskoe.

În Rusia, "Petrom" a continuat evaluarea tehnică a datelor obţinute în urma testelor care au confirmat prezenţa de ţiţei şi gaze în zona Saratov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb