ANDREEA PAUL, CĂTRE CROITORU: "Nu e bine să dicteze BNR politica fiscală"

Elena Deacu
Macroeconomie / 26 iunie 2015

Deputatul Andreea Paul reacţionează la declaraţiile lui Lucian Croitoru, privind măsurile de relaxare fiscală, declarând că "nu e bine să dicteze BNR politica fiscală, aşa cum nu e bine ca Guvernul sau politicul să atace independenţa politicii monetare".

Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului Băncii Naţionale a României, a spus că nu crede în potenţialul acestor măsuri de relaxare fiscală (reducerea TVA la 19% - n.r.) de a oxigena economia şi de a creşte oferta, numindu-le "impredictibile".

Deputatul Andreea Paul răspunde însă la aceste afirmaţii, precizând că "se poate. Bulgarii au reuşit. Putem şi noi". "Şocul negativ al TVA de la 19 la 24% nu a nemulţumit BNR, dar şocurile pozitive în sens invers nu sunt acceptate de BNR. De ce? Confortul instituţiilor publice se închide când accelerăm pe confortul fiscal al populaţiei. Taxele mai mici cer instituţii mai puternice şi mai eficiente", scrie deputatul.

"Este incredibil cu câtă lejeritate pierde acest Guvern 3 miliarde de euro din banii europeni alocaţi pentru infrastructură şi nu deranjează prea multă lume, exact aceeaşi sumă ca şi impactul bugetar brut al noului Cod Fiscal în favoarea românilor pentru care se cânta prohodul bugetar. La introducerea cotei unice de 16% acelaşi prohod bugetar se cânta în spaţiul public", mai scrie Andreea Paul.

Potrivit domniei sale, relaxarea fiscală nu echivalează cu relaxarea instituţională, ci cu eficienţa colectării şi a absorbţiei banilor europeni, cu reindustrializarea accelerată a României şi cu crearea de noi locuri de muncă. "NU paradoxal, echivalează cu evaziunea mai mică şi cu mai mulţi bani la buget pentru sănătate şi educaţie dacă facem lucrurile bine", arată deputatul.

Domnia sa a arătat ieri că PNL cere Guvernului să crească gradul de colectare a TVA de la 58% la 73% pentru a compensa diminuarea TVA la 19%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. BNR trebuie ca mai intai sa faca ordine (impunand corectitudinea) in domeniul pe care il gestioneaza si abia apoi sa se uite peste gard. Astept cu deosebit interes opinia BNR si a d-lui Croitoru cu privire la jaful facut de bancile cu capital strain in Romania (astept o comparatie a BNR referitoare la dobanzile si comisioanele practicate de bancile mama in tarile de resedinta si respectiv in tara noastra).

    iar doamna deputat Paul se da cum bate vantul. Imi placea inainte de dansa, insa cand a fost apostrofata ca a micsorat salariile dansa a spus ca era la academie si nu avea functie politica. Nu este frumos. Ori esti imbecil ca mine si astfel iti asumi o decizie , ori te dai dupa cum bate vantul si profiti de avantajele unui astfel de comportament. Cam aceasta este diferenta intre o persoana ca domnul Comandant si una precum a doamnei Deputat...

    am spus-o demult, paul = deputat = golan si andreea = deputat = [...], semnat Rus

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb