Be Igloo: Deocamdată, evoluţia preţurilor locuinţelor noi este impredictibilă

A.T.
Companii #Imobiliare / 10 februarie 2010

Evoluţia preţurilor locuinţelor în 2010 este deocamdată, imprevizibilă, susţine Nimrod Zvik, director marketing al Be Igloo, divizia de vânzări a fondului norvegian România Invest. Domnia sa arată, într-un comunicat remis redacţiei că, pentru clienţii Be Igloo, nu este important dacă vor creşte sau vor mai scădea preţurile locuinţelor noi deoarece ei vor beneficia atât de modalităţi de finanţare extrem de avantajoase, cât şi de garanţia că îşi vor primi banii înapoi dacă se vor răzgândi.

Evoluţia sectorului imobiliar pentru anul 2010 a fost îndelung discutată încă de anul trecut, când preţurile apartamentelor scădeau periodic şi majoritatea dezvoltărilor imobiliare fuseseră anulate sau amânate. Deşi mulţi au crezut, atunci, că scăderea ritmică va dura la infinit sau că acesteia îi va urma o creştere bruscă de preţ, s-a dovedit că piaţa, în general, urmează un curs ciclic şi că oricărei prăbuşiri/creşteri îi urmează o normalizare a situaţiei.

Nimrod Zvik apreciază: "Dacă vom înregistra, în acest an, o creştere a şomajului sau restricţionări pentru programul Prima Casă, cu siguranţă acestea se vor regăsi în scăderea interesului pentru achiziţia imediată de apartamente noi. Însă toţi aceşti factori se regăsesc în conştiinţa oamenilor şi în felul în care aceştia receptează aceste schimbări. De aceea, sunt convins de faptul că, dacă oamenii au siguranţa unei situaţii stabile, dacă li se oferă nişte preţuri decente şi modalităţi de finanţare care să li se potrivească, vor cumpăra apartamente. Am demonstrat, deja, acest lucru prin vânzările bune ale Be Igloo din 2009, când toată lumea declara că piaţa este blocată".

Domnia sa se aşteaptă la o normalizare a situaţiei şi chiar la o uşoară majorare a preţurilor în partea a doua a anului 2010, dacă cererea va creşte. Be Igloo a creat pentru clienţii săi un fond de garantare care să le permită recuperarea avansului plătit, dacă au motive să se răzgândească în următorii 5 ani. "Eu, personal, cred că acesta este cel mai bun moment să cumperi un apartament şi am găsit o soluţie prin care cumpărătorilor să nu le mai pese de preţuri", a mai spus directorul Be Igloo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb