Cultură

23 iunie 2023
"Provocările apar când IA noastră întâlneşte IA (inteligenţa artificială)"

ZIUA UNIVERSALA A IEI"Provocările apar când IA noastră întâlneşte IA (inteligenţa artificială)"

A consemnat Emilia OlescuZiarul BURSA #Cultură / 23 iunie 2023

(Interviu cu Andreea Tănăsescu, fondatoarea La Blouse Roumaine) 

"Promovarea trecutului fără crearea viitorului lasă loc produselor de o calitate îndoielnică, ce nu ne reprezintă"

Reporter: În ultimii ani, se vorbeşte tot mai mult despre tehnologie şi se fac demersuri în toate domeniile pentru digitalizare. Cum îmbinăm tehnologia tot mai avansată cu produsele tradiţionale, care ne definesc ca popor?

Sursa foto: facebook / Costel Fotea

ZIUA UNIVERSALA A IEIParadă cu costume populare la Galaţi

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 23 iunie 2023

Manifestări interesante au loc în mai toate zonele ţării. Municipiul Galaţi va sărbători Ziua Iei sâmbătă, în Grădina Botanică, cu un spectacol unic la malul Dunării şi o paradă a 100 de costume populare tradiţionale, a anunţat Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Foto credit: Mihai Popa

ZIUA UNIVERSALA A IEIEA despre IE

A consemnat Emilia OlescuZiarul BURSA #Cultură / 23 iunie 2023

(Interviu cu Mihaela Savu, membră a Comunitaţii "Domniţe Cu Altiţe") 

Reporter: De ce consideri important să sărbătorim camaşa feminină tradiţională românească?

Mihaela Savu: Consider că a sărbători elemente identitare ale culturii româneşti este foarte important pentru că ne ajută să ştim cine suntem cu adevărat, ce am putut să realizăm şi ne mai ajută să stabilim bornele în raport cu viitorul.

"În 2023, IA arată mai bine ca niciodată"

ZIUA UNIVERSALA A IEI"În 2023, IA arată mai bine ca niciodată"

A consemnat Emilia OlescuZiarul BURSA #Cultură / 23 iunie 2023

(Interviu cu Izabela Măndoiu, designer vestimentar) 

Reporter: Cum arată ia în 2023? Şi în ce măsură este ea astăzi confundată cu cămaşa?

Izabela Măndoiu: În 2023, IA arată mai bine ca niciodată - este o reflexie a tradiţiilor, cu rădăcini în simbolistica antică, inspirată de cultura Cucuteni, uşor adaptabilă în funcţie de zona din care provine, sau în care este ţesută. Reproducerea iei în felurite moduri constituie un proces iminent în tot procesul de dezvoltare pe care îl parcurgem. Însă, mai mult decât cum arată IA în 2023 contează însemnătatea ei şi sentimentul celor care o poartă şi o consideră, aşa cum este, o comoară naţională.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
IA în vremea I.A.

ZIUA UNIVERSALA A IEIIA în vremea I.A.

Dan NicolaieZiarul BURSA #Cultură / 23 iunie 2023

Dan Nicolaie

Revoluţia tehnologică din ultimii ani a pătruns în toate domeniile şi în toate cotloanele. Nici lumea modei nu a fost ocolită. Intrată pe uşa din faţă a acestei lumi nebune, că­maşa tradiţională româ­nească are parte de o nouă provocare.

Sursa foto : facebook / bathoryfest.

Festival medieval la Şimleul Silvaniei

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 14 iunie 2023

Istoria este o atracţie turistică. Cetatea Bathory din Şimleu Silvaniei va găzdui, în perioada în perioada 30 iunie - 2 iulie, cea de-a treia ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Bathory Fest.

Sursa foto:facebook /tncms.oficial

"Poduri de teatru" la Craiova

O.D.Ziarul BURSA #Cultură / 21 aprilie 2023

Teatrul Naţional "'Marin Sorescu'' din Craiova organizează până pe 23 aprilie evenimentul "Poduri de teatru" prin care celebrează împlinirea a 400 de ani de la apariţia ediţiei First Folio a operelor lui William Shakespeare.

Papa Francisc la Zidul de Vest din Ierusalim, 2014.

De ce Legea?- ultimul episod

MAKECultură / 18 aprilie 2023

MAKE

Scandalul iscat de întrebarea Apostolului Pavel "De ce Legea?", din Epistola către Galateni ţine de două mii de ani; după periodizarea istoricilor, Epistola a fost scrisă, probabil, pe la anii 50-51 e.n. şi comparativ cu data scrierii...

Mâna lui Dumnezeu - miniatură medievală.

Amprenta lui Dumnezeu

MAKECultură / 17 aprilie 2023

MAKE

Efectul de undă - precum valurile circulare de apă stârnite în jurul centrului unde a căzut piatra - se regăseşte ca invariant în felul în care iudeii au gândit creaţia Universului, în felul cum înţeleg Tanach/Vechiul Testament în jurul...

"Fecioara cu Pruncul şi Sfânta Ana" (1500 - 1513) de Leonardo da Vinci (1452-1519), Luvru; în tablou este evidentă folosirea tehnicii de sfumato, termen folosit pentru prima dată de Leonardo da Vinci, desemnând suprapunerea de multiple straturi translucide de culoare ce sunt aplicate în tuşă extrem de subţire, asemănătoare tuşei de culoare folosită în acuarelă, pentru a reda senzaţia de formă, volum şi adâncime. Astfel, a creat o atmosferă misterioasă şi profundă, în special în jurul feţei Fecioarei Maria şi a Sfintei Ana. Această tehnică este evidentă în mod special în zonele unde se întâlnesc marginile hainelor sau ale chipurilor, creând un efect de fum sau ceaţă care îi conferă operei sale un aer mistic şi enigmatic.

Il Sfumato del Nuovo Testamento

MAKECultură / 16 aprilie 2023

MAKE

Înapoi este fariseismul şi Saul din Tars, înainte este Apostolul Pavel şi creştinismul, iar la mijloc este Revelaţia, după cum ne încredinţează el însuşi; şi/sau deviaţia de la fariseism, încorporând elenismul, după cum s-ar putea observa

Rose Fay, fosta sclavă, Bracketville; Data publicării: 1937 July 6;Library of Congress Prints and Photographs Division Washington, D.C. 20540 USA.

Abateri de la fariseism, în originea creştinismului

MAKECultură / 15 aprilie 2023

MAKE

De la proverbul biblic "Bogatul stăpâneşte pe sărac, Iar împrumutatul este sclavul creditorului" (1), prin Prosbul-ul lui Hillel (care abrogă speranţa în ştergerea datoriilor şi meneşte înrobirea ca fatalitate a pauperizarii), Epistola...

"Chemarea Sfântului Matei" (1599-1600) este un tablou de Caravaggio (1571-1610), care înfăţişează momentul în care Iisus Hristos îl inspiră pe Matei să-l urmeze:"9. Şi plecând Iisus de acolo, a văzut un om care şedea la vamă, cu numele Matei, şi i-a zis acestuia: Vino după Mine. Şi sculându-se, a mers după El.10. Şi pe când şedea El la masă, în casă, iată mulţi vameşi şi păcătoşi au venit şi au şezut la masă împreună cu Iisus şi cu ucenicii Lui". (Matei:9)Conform precizării lui Cristian Bădiliţă la traducerea Evangheliei după Matei (Editura Vremea/Buc./2015/pag.236), "vama" era un "birou de colectare a taxelor", iar vameşii erau socotiţi impuri, datorită contactului cotidian cu păgânii (ocupantul roman în numele căruia colecta taxele) şi dispreţuiţi pentru colaboraţionism.

Contorsiuni avocăţeşti în faţa lui Dumnezeu

MAKECultură / 14 aprilie 2023

MAKE

Nevoia de disciplinare logică a dialogului disputatoriu a apărut în războiul vorbelor neformalizate, unde izbânda implică abandonul celuilalt, indiferent de motiv; dacă, de pildă, celălalt a răposat la jumătatea frazei, atunci înseamnă că nu i se...

<< mai multe ştiri >>
Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo