DE LA 1 IANUARIE 2017 ANRE scade cu 5,8% contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 decembrie 2016

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de ieri, valoarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă începând cu 1 ianuarie 2017, potrivit unui comunicat de presă.

În baza prevederilor H.G. nr. 1215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare, contribuţia pentru cogenerare se stabileşte anual de ANRE şi poate fi modificată semestrial. Conform cadrului de reglementare aplicabil, valoarea contribuţiei pentru anul 2017 s-a determinat pe baza corecţiei costurilor şi veniturilor realizate în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2015, a costurilor şi veniturilor facturate în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2016 şi a costurilor şi veniturilor estimate a se factura pentru lunile noiembrie şi decembrie 2016, mai precizează comunicatul ANRE.

Autoritatea menţionează: "În urma analizei elementelor din fundamentarea necesară aprobării şi determinarea valorii contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat contribuţia pentru cogenerea de înaltă eficienţă începând cu 1 ianuarie 2017 la nivelul de 13,01 lei/MWh, valoare cu 5,81% mai mică decât cea care este, în prezent, în vigoare (de 13,81 lei/MWh). De asemenea, Comitetul de reglementare a avizat tarifele de tip Componenta de piaţă concurenţială (CPC), care vor fi aplicate de furnizorii de ultima instanţă de la 01.01.2017, valoarea acestora fiind redusă faţă de valoarea tarifelor în vigoare în medie cu 1,6 % la nivel naţional. Luând în considerare reducerea cu 6,47 % a tarifelor reglementate la energia electrică aplicate clienţilor casnici, precum şi creşterea procentului de reglementare la 80 % in semestrul I al anului 2017, conform calendarului de eliminare a preţurilor reglementate la energia electrică convenit prin Foaia de parcurs din cadrul Memorandumului de Înţelegere semnat cu organismele europene şi internaţionale, estimăm o scădere, per ansamblu, cu circa 1,9% faţă de anul 2016, a preţului mediu al energiei electrice furnizate clienţilor casnici începând cu data de 01.01.2017".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb