"Electrica" şi "OMV Petrom" au lansat prima staţie de încărcare rapidă pentru maşini electrice

Andrei Stan
Piaţa de Capital #Energie / 12 ianuarie 2017

"Electrica" şi "OMV Petrom" au lansat prima staţie de încărcare rapidă pentru maşini electrice

Societatea de distribuţie şi furnizare a energiei electrice "Electrica" (EL) şi producătorul de ţiţei şi gaze "OMV Petrom" (SNP) au inaugurat prima staţie de încărcare rapidă pentru maşini electrice într-o benzinărie "OMV" din zona Aerogării.

Potrivit unui comunicat de presă al celor două companii, trimis Redacţiei, evenimentul face parte dintr-un proiect pilot în cadrul căruia vor fi instalate puncte de încărcare rapidă a maşinilor electrice în Bucureşti, în patru staţii "OMV" şi la sediile centrale ale "OMV Petrom" (Petrom City) şi "Electrica".

Cele patru puncte de încărcare vor fi situate în benzinăriile "OMV" din bulevardele Aerogării, Corneliu Coposu, Titan şi Iuliu Maniu.

Cătălin Stancu, CEO al "Electrica", a declarat: "În România, până acum, s-au făcut paşi mici în domeniul electro-mobilitatii. De aceea noi, Electrica şi OMV Petrom, ne-am unit eforturile pentru a susţine dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, pentru că ne preocupă grija pentru mediu şi, totodată, dezvoltarea durabilă a României. Credem că este doar începutul a ceea ce noi, la Electrica, numim «Autostrada Verde» a României".

La rândul său, Adrian Nicolaescu, retail manager în cadrul "OMV Petrom", a precizat: "Transformările şi tendinţele din domeniul energetic şi al mobilităţii sunt subiecte pe care le urmărim îndeaproape. Chiar dacă piaţa maşinilor electrice este, deocamdată, în fază incipientă, iar în următoarea decadă hidrocarburile vor continua să fie principala sursă de energie la nivel mondial, ne dorim să adoptăm tehnologii noi care să susţină dezvoltarea continuă a gamei de produse si servicii pe care o oferim".

În fiecare dintre cele patru staţii "OMV" din Bucureşti, precum şi la sediile "Electrica" şi "OMV Petrom", vor fi instalate staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, acestea având capacitatea maximă de alimentare de 50kWh.

Prin aceste staţii cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, faţă de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu, susţin cele două companii.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, în anul 2015 s-a dublat numărul maşinilor electrice şi hibrid noi vândute în ţara noastră la 495, faţă de 236, în 2014.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. in care benzinarie jurnalistii nespunsului?

    OMV Aerogarii - Benzinaria OMV Str. Cpt. Alexandru Serbanescu, nr. 85

    foarte bine

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb