EUROBAROMETRU:  Europenii consideră că sprijinirea ţărilor în curs de dezvoltare este benefică pentru UE

F.A.
Internaţional / 26 noiembrie 2013

Pentru 66% din cetăţenii UE, lupta împotriva sărăciei în ţările în curs de dezvoltare ar trebui să fie una dintre priorităţile esenţiale ale Uniunii Europene, în timp ce 69% consideră că sprijinirea acestor ţări este benefică, de asemenea, atât pentru UE, cât şi pentru cetăţenii ei.

Acestea sunt câteva din principalele rezultate ale unui sondaj Eurobarometru care a fost publicat astăzi în cadrul Zilelor europene ale dezvoltării care au loc în Bruxelles, în perioada 26-27 noiembrie.

"În pofida dificultăţilor economice, tot mai mulţi cetăţeni ai Uniunii Europene sunt dispuşi să plătească mai mult pentru produse alimentare şi alte produse care sprijină ţările în curs de dezvoltare (48% dintre respondenţi, ceea ce reprezintă o creştere de 4 puncte procentuale începând din anul 2012). În acelaşi timp, 83% din respondenţi cred că este important să fie ajutate populaţiile din ţările în curs de dezvoltare, iar 61% sunt de părere că ajutorul ar trebui sporit", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Andris Piebalgs, comisarul european pentru dezvoltare, a declarat: "Este foarte încurajator pentru mine faptul că cetăţenii UE susţin solidaritatea mondială şi consideră că împreună putem avea o contribuţie reală în lupta împotriva sărăciei. Ne aflăm în faţa unor provocări majore: trebuie să asigurăm realizarea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului şi să acţionăm pentru ca sărăcia să rămână de domeniul trecutului. Pentru a face progrese, trebuie să ne unim forţele - comunitatea internaţională ar trebui să ajungă la un acord asupra unui program comun axat pe obiective ambiţioase privind eradicarea sărăciei şi dezvoltarea durabilă. Sondajul de astăzi transmite un mesaj clar: europenii sunt pregătiţi să îşi asume un rol în acest efort comun".

Cetăţenii UE consideră că, în viitor, politica de dezvoltare ar trebui să se concentreze pe ocuparea forţei de muncă (44% din respondenţi), sănătate (33%), creştere economică (31%) şi educaţie (30%).

Eurobarometrul special "Ajutorul pentru dezvoltare acordat de UE şi obiectivele de dezvoltare ale mileniului" va fi prezentat de comisarul Piebalgs în cadrul Zilelor europene ale dezvoltării (ZED). La acest eveniment participă şefi de stat şi de guvern din Africa, reprezentanţi ai instituţiilor UE, miniştri ai UE, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor ONU, ai societăţii civile, ai mediului academic şi ai sectorului privat.

Discuţiile se vor axa, în principal, pe obiectivele de dezvoltare ale mileniului (ODM) şi pe imperativul unei poziţii europene puternice în lupta împotriva sărăciei mondiale şi în promovarea dezvoltării durabile după 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb