ÎN NOIEMBRIE 2014, FAŢĂ DE LUNA PRECEDENTĂ Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut

Elena Deacu
Companii #Agro-alimentar / 14 ianuarie 2015

Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut, în noiembrie 2014 faţă de luna precedentă, la toate speciile, iar în comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi păsări au scăzut, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,9%, respectiv cu 8,7%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 14,3%, respectiv cu 12,6%. În luna noiembrie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 20,7% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut cu 10,1%, respectiv cu 7,9%. În luna noiembrie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 95,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 4,7%, respectiv cu 4,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 20,3%, respectiv cu 20,5%. Tăierile în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 8,0% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. În acest tip de unităţi numărul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 30,3%, respectiv cu 29,5%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 17,8%, respectiv cu 15,8%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 90,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă cu 15,0%, respectiv cu 13,5%.

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 9,4%, respectiv cu 22,4%. Numărul sacrificărilor de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,7%, respectiv cu 10,7%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,5%, respectiv cu 7,2%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât numeric, cât şi la greutatea în carcasă cu 9,6%, respectiv cu 8,7%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 5,9%, respectiv cu 4,6%. Numărul sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 1,5 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,6%, respectiv cu 3,9%. În unităţile industriale specializate s-a înregistrat o scădere la numărul păsărilor sacrificate cu 0,9% şi o creştere la greutatea în carcasă a acestora cu 5,5%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.

În perioada noiembrie 2013 - noiembrie 2014, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au avut loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun si Paşte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb