Kaspersky România: Reţelele sociale, ţinţa predilectă a viruşilor troieni

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 noiembrie 2009

Reţele sociale precum Twitter, Facebook sau Hi5 au început să fie din ce în ce mai vulnerabile în faţa atacurilor informatice ale viruşilor troieni, a declarat, miercuri, în exclusivitate pentru AGERPRES, Ştefan Tănase, cercetător de securitate al Kaspersky Lab România, companie care a participat la conferinţa de tehnologie Agora /ATC/, pe teme de securitate.

"În timp ce populaţia Facebook a depăşit 300 milioane de utilizatori, cele mai multe vulnerabilităţi au devenit din ce în ce mai prezente în reţelele sociale. Potrivit ultimelor estimări, la finele anului 2008, în reţelele sociale au fost identificaţi 43.000 de viruşi troieni, dintre care 26.000 descoperiţi numai în 2008. În acelaşi timp, din totalul contorizat anul trecut, circa 13.000 au fost descoperiţi în 2007", a precizat Tănase.

Acesta a adăugat faptul că, în decursul anului 2008, cele mai numeroase vulnerabilităţi au apărut în cazul utilizatorilor Microsoft şi Apple.

"Reţelele sociale se mişcă atât de repede încât administratorii nu prea mai au timp să se gândească la securitate", a afirmat reprezentantul Kaspersky România.

Conform lui Tănase, compania pe care o reprezintă a introdus, în iunie 2009, în portofoliul de viruşi care atacă reţelele sociale, Koobface "un pericol care se răspândeşte în mai toate site-urile de intercomunicare cunoscute". "Se pare că, de ceva timp, Koobface s-a reorientat şi către Twitter", a adăugat Ştefan Tănase.

O statistică întocmită de Bitdefender, rivalul Kaspersky în domeniul soluţiilor antivirus, arată că prima poziţie a primelor zece ameninţări informatice, în luna septembrie, este ocupată de Trojan AutorunINF.Gen, o nouă detecţie generică care scoate la iveală acele ameninţări care fac uz de un truc comun - adăugarea numelui fişierului virus în fişierul autorun.inf găsit într-un director partajat în reţea sau pe un mediu portabil - pentru a se răspândi.

Locul doi i-a revenit tot unui troian care serveşte, însă, reclame, numit Trojan.Clicker.CM, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de cel mai longeviv virus, mai ales prin numărul relativ mare de fişiere infectate detectate: Win32.Worm.Downadup.Gen, cunoscut şi sub numele de Conficker sau Kido.

Miercuri, Grupul Agora a organizat, la Bucureşti, o nouă conferinţă de Tehnologie Agora /ATC/ pe teme de securitate informatică şi minimizare a costurilor într-o companie.

Conferinţele ATC beneficiază de sprijinul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/, Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale /ASSI/, dar şi al organizaţiilor de profil, precum CIO Council şi Institutul Bancar Român /IBR/.

Următorul eveniment ATC va avea loc în data de 2 decembrie, tot la Bucureşti, iar subiectul abordat va fi dedicat Centrelor de Date.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb