Konica Minolta Cehia achiziţionează WEBCOM

Elena Deacu
Companii #IT / 6 iulie 2015

Konica Minolta Cehia anunţă achiziţia WEBCOM, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii CRM şi sisteme de informare ERP pe platforma Microsoft Dynamics din Europa Centrala şi de Est.

Tranzacţia face parte din strategia Konica Minolta de dezvoltare a expertizei IT în Europa Centrală şi de Est, fiind cea mai mare investiţie realizată de subsidiara din Cehia în extinderea serviciilor IT. Achiziţia se va finaliza după aprobarea Oficiului pentru Protecţia Concurenţei şi va intra în vigoare la sfârşitul lunii iulie.

Societatea pe acţiuni WEBCOM este operaţională în Cehia din 1998 şi a atins o cifră de afaceri de aproape 350 de milioane coroane ceheşti în 2014 (aproximativ 12,7 milioane de euro). Compania are 140 de angajaţi şi este unul dintre cei mai mari parteneri Microsoft în domeniul sistemelor informatice complexe pentru managementul companiilor şi întreprinderilor din Cehia. Konica Minolta va prelua toate activităţile comerciale WEBCOM şi angajaţii companiei, integrând serviciile furnizate în portofoliul propriu de produse şi servicii. WEBCOM va continua să îşi desfăşoare activitatea separat, sub marca proprie, şi îşi va păstra conducerea actuală, directorul executiv Stanislav Hlobilek devenind membru al echipei de management Konica Minolta Cehia.

Tomá¹ Bednáø, Managing Director al Konica Minolta Business Solutions Cehia, a declarat: "Această achiziţie susţine strategia noastră globală de a ne transforma într-un adevărat furnizor de servicii IT. WEBCOM are un succes şi performanţe importante în domeniul său de activitate şi, astfel, nu intenţionăm să intervenim în operaţiunile sau în structura sa. Dimpotrivă, dorim să îî oferim oportunităţi de creştere pe pieţele străine în care Konica Minolta desfăşoară deja afaceri. Parteneriatul nostru se va concentra pe dezvoltarea de noi servicii şi configurarea abordării noastre comune pentru clienţii".

Stanislav Hlobilek, director executiv al WEBCOM, a spus: "Integrarea în grupul Konica Minolta va contribui semnificativ la evoluţia brandului WEBCOM. Astfel, vom continua să dezvoltăm noi soluţii pe platforma Microsoft SharePoint şi vom colabora pentru integrarea produselor WEBCOM în aplicaţiile software Konica Minolta din domeniul digitalizării şi gestionării documentelor, cu obiectivul de a ne consolida poziţia în regiunea Europei Centrale şi de Est".

Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Printare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb