MADR: 94.000 de ouă confiscate şi amenzi de 16.500 lei, în urma unor controale la o fermă

E.D.
Companii #Agro-alimentar / 23 decembrie 2014

Un număr de 94.000 de ouă au fost confiscate de la o fermă avicolă pentru nerespectarea regimului de marcare a acestora şi au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 16.500 de lei pentru mai multe deficienţe identificate în urma unor controale efectuate la mai multe unităţi de profil, informează, marţi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

"În urma unei sesizări înregistrate la cabinetul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin care se aduce la cunoştinţă existenţa în cadrul unor ferme din domeniul avicol a unor probleme care vizează calitatea produsului ouă consum, din dispoziţia conducerii ministerului, în vederea verificării aspectelor sesizate, au fost constituite echipe mixte de specialişti ai MADR, APIA, ANSVSA, AFIR precum şi ofiţeri din cadrul IGPR", arată un comunicat al MADR.

După primele verificări au fost constatate mai multe deficienţe, constând în nerespectarea normelor cu privire la marcarea ouălor, nerespectarea condiţiilor de depozitare şi ambalare a ouălor şi nerespectarea regimului de evidenţă a acestora.

Ca urmare a acestor constatări, a fost luată măsura confiscării unui nr. de 94.000 buc. ouă de la o fermă, pentru nerespectarea regimului de marcare a ouălor, precum şi aplicarea unor amenzi contravenţionale în cuantum de 16.500 lei.

În prezent verificările sunt în plină desfăşurare la celelalte ferme ale societăţii respective. În funcţie de rezultatul acestora, controlul va fi extins, transmite MADR.

Instituţia mai precizează, totuşi, că produsele verificate din cadrul fermelor în cauză nu pun în pericol sănătatea şi siguranţa consumatorilor, conform datelor furnizate de specialişti.

Un alt obiectiv al echipelor de control constă în verificarea legalităţii acordării subvenţiilor de către APIA pentru măsura care vizează bunăstarea păsărilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb