Microsoft lansează noul sistem de operare Windows 7

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 octombrie 2009

Începând cu data de 22 octombrie 2009, noul sistem de operare este disponibil pe pieţele din întreaga lume; în limba română, Windows 7 va fi disponibil pe 31 octombrie

Microsoft Corp. a anunţat pe data de 22 octombrie 2009 lansarea la nivel global a noului sistem de operare Windows 7. Noul sistem de operare permite utilizatorilor să se ocupe eficient de activităţile zilnice, fiind un sistem de operare mai simplu, mai fiabil, mai sigur şi mai rapid.

Windows 7 simplifică activităţile de zi cu zi, având în componenţă următoarele aplicaţii şi programe îmbunătăţite: nou design pentru Taskbar, HomeGroup, DeviceStage, Windows Live Photo Gallery şi Windows Live Movie, aplicaţiile Snap, Shake şi Internet Explorer 8, cel mai rapid şi sigur browser de până acum.

De asemenea, produsul este creat pentru a îmbunătăţi performanţa PC-ului cu ajutorul aplicaţiilor şi programelor Faster On, Faster Off, Windows Mobility Center (aplicaţia Mobile Made Easier).

Nu în ultimul rând, noul sistem de operare oferă modalităţi variate de petrecere a timpului liber cu ajutorul Windows Touch, PlayTo, Internet TV, Location-Aware Printing şi al aplicaţiilor pentru gaming şi grafică.

Windows 7 este lansat pe piaţă în urmatoarele ediţii: Windows 7 Starter, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise şi Windows 7 Ultimate (ediţia Windows 7 Home Basic nefiind disponibilă pentru piaţa din România).

Odată cu această lansare, retailerii şi partenerii prezintă consumatorilor o serie de oferte atractive pentru PC-uri cu Windows 7 preinstalat. Partenerii au fost implicaţi în mod direct în procesul de creare şi planificare al produsului, au dezvoltat servicii hardware şi software capabile să servească miliarde de utilizatori de PC-uri din întreaga lume. Astfel, mai mult de 16.000 de companii software şi hardware au construit soluţii bazate pe noul sistem de operare şi mai mult de 44.000 de dezvoltatori au fost implicaţi în programul Windows Ecosystem Readiness, rezultatul fiind acela că, acum, utilizatorii pot să aleagă acele PC-uri care se potrivesc cu tipul lor de personalitate, stil de viaţă şi nevoi: de la PC-uri de mici dimensiuni până la laptop-uri.

Lansarea Windows 7 in România

Windows 7 va fi disponibil in limba română începând cu 31 octombrie 2009. Lansarea noului sistem de operare în România pentru mediul de business va avea loc pe 5 noiembrie 2009 iar în zona consumer va avea loc pe data de 6 noiembrie, la Sala Polivalentă, alături de invitaţii speciali: Gorrillaz Sound System, Underworld şi Dubfire. Sub sloganul "PC-ul, nimic mai simplu!", campania de comunicare pentru această lansare va cuprinde atât elemente de comunicare online şi offline, cât şi elemente de comunicare neconvenţională.

Principalul partener al Microsoft pentru această lansare este Romtelecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din România şi lider pe piaţa de comunicaţii fixe. Alături de Romtelecom, evenimentul va fi susţinut de Asus, eMAG, Fujitsu, Lenovo şi Maguay. În zona retail, partenerii care vor avea oferte susţinute cu Windows 7 se regasesc pe www.fii-destept.ro.

Călin Tatomir, General Manager, Microsoft România: "Noul sistem de operare lansat astăzi a fost conceput având la bază o colaborare globală între specialistii Microsoft şi designeri, care au ţinut cont de feedback-ul primit de la consumatori şi parteneri. Considerăm că lansarea Windows 7 este cel mai important eveniment al anului pentru Microsoft şi suntem convinşi de succesul acestui produs pe piaţa din România."

Tudor Galoş, Windows Business Group Lead, Microsoft România: "Lansarea Windows 7 reprezintă unul dintre cele mai consistente eforturi ale Microsoft de a răspunde aşteptărilor utilizatorilor din întreaga lume. Campania de comunicare pentru noul sistem de operare se axează pe beneficiile acestui produs care simplifică activităţile de zi cu zi ale utilizatorilor. Împreună cu partenerii noştri, precum Romtelecom, în calitate de partener principal, ne vom bucura de acest eveniment alături de oamenii pasionaţi de cea mai nouă tehnologie Microsoft."

Joerg Zeddies, Director Executiv Comercial, Segment Rezidential, Romtelecom: "Parteneriatul cu Microsoft pentru lansarea Windows 7 va adăuga şi mai multă valoare ofertelor de Internet din portofoliul Romtelecom, având în vedere că, începând cu luna noiembrie, vom putea oferi clienţilor noştri şi pachete de Internet cu calculatoare echipate cu noul sistem de operare. Acest parteneriat reconfirmă disponibilitatea noastră de a oferi clienţilor cele mai avantajoase soluţii de comunicare, dar şi acces la ultimele noutăţi tehnologice."

Radu Apostolescu, Director Marketing, eMAG: "Lansarea Windows 7 este cel mai important eveniment al anului în IT, atât datorită produsului în sine cât şi prin implicaţiile pe care le are asupra vânzărilor de PC-uri. Judecând după multitudinea de review-uri pozitive ale Windows 7, estimez o creştere a vânzărilor de sisteme şi laptopuri. Suntem optimişti şi pregătim cea mai mare campanie de lansare desfăşurată până acum la eMAG."

Corvin Pughin, Director Comercial, Maguay: "Ne bucurăm să fim alături de Microsoft cu ocazia lansării Windows 7. Noile facilităţi de securitate introduse, precum şi noua viziune asupra networking-ului sunt foarte atractive pentru firme, care vor beneficia de reţele mai sigure, mai performante şi mult mai simplu de realizat. Alegerea celui mai nou Windows este mai mult decât recomandată pentru că numai astfel cumpărătorii îşi asigură accesul la cele mai noi tehnologii, mult mai potrivite cu desktop-urile (fie ele OfficePower, GamePower, eXpertStation sau PowerStation) sau cu eXpertBook-urile Maguay din ultimele generaţii."

Despre Microsoft

Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq \"MSFT\") este liderul mondial în software, servicii şi soluţii, care ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul.

Misiunea Microsoft România este creşterea satisfacţiei partenerilor şi utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind cu profesionalism şi onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb