Ministerul Energiei a înfiinţat un comitet pentru eficientizarea activităţii miniere

A. M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 martie 2016

Corina Popescu, secretar de stat în ministerul Energiei: "Sectorul minier are nevoie de cele mai bune măsuri de reorganizare, pentru un mix energetic echilibrat"

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a înfiinţat recent Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră, cu scopul de a analiza starea actuală a sectorului resurselor energetice minerale - cărbune şi uraniu, potrivit unui comunicat de presă.

"Sectorul minier are nevoie de cele mai bune măsuri de redresare şi reorganizare pentru a putea menţine un mix energetic echilibrat în Sistemul Energetic Naţional. Avem nevoie de măsuri urgente şi viabile pentru ca acest sector să supravieţuiască, iar specialiştii din Comitetul de Coordonare au sarcina să identifice cât mai repede aceste soluţii, ţinând cont de realitatea cu care se confruntă sectorul şi de contextul internaţional", a declarat doamna Corina Popescu, secretar de stat în ministerul Energiei.

Conform documentului, comitetul va propune măsuri de eficientizare şi reorganizare, în scopul asigurării cererii de resurse energetice necesare atingerii obiectivelor de securitate energetică, competitivitate şi durabilitate ale României.

Comitetul, coordonat de secretarul de stat Corina Popescu, are în componenţă specialişti din cadrul ministerului şi din fiecare subsector de activitate, reprezentanţi ai companiilor de profil, ai mediului academic, patronate şi sindicate reprezentative, mai arată comunicatul.

"Prima întâlnire a Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră va avea loc în cursul săptămânii viitoare, iar în urma acestei întâlniri se vor stabili paşii pentru realizarea obiectivelor propuse", informează sursa citată.

Trei mari companii din sectorul minier se confruntă, în prezent, cu mari dificultăţi. Complexul Energetic Hunedoara (CEH), companie cu peste 6.000 de angajaţi care lucrează la termocentralele Mintia şi Paroşeni şi în exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, a intrat în insolvenţă la începutul acestui an. Planul de reorganizare al companiei va fi prezentat cel mai devreme pe data de 8 iunie de către administratorul judiciar.

De asemenea, Complexul Energetic Oltenia (CEO), companie cu peste 15.000 de angajaţi şi care produce electricitate pe bază de lignit, se află într-o situaţie financiară dificilă, după doi ani la rând de pierderi.

O altă companie din subordinea Ministerului Energiei, Compania Naţională a Uraniului, a pierdut, anul trecut, contractul cu singurul cumpărător, Nuclearelectrica, şi are nevoie de un proces de restructurare pentru a supravieţui, potrivit specialiştilor din energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb