Naspers extinde platforma eMAG.ro în Polonia

Ziarul BURSA #Companii #IT / 8 ianuarie 2015

Naspers extinde platforma eMAG.ro în Polonia

Grupul sud-african Naspers a decis să extindă platforma de vânzări a retailerului eMAG.ro în Polonia, prin preluarea integrală de către Dante International a companiei Agito, unul dintre cele mai mari magazine online din Polonia. Compania Dante International, care deţine eMAG.ro, este controlată de Naspers - 75% şi omul de afaceri Iulian Stanciu - 25%.

Cu vânzări de aproximativ 80 milioane de euro în 2014, retailerul Agito este controlat integral de Naspers, după ce a cumpărat un pachet de acţiuni reprezentâd 97% în 2012.

"Vom utiliza platforma eMAG.ro şi la agito.pl. Va avea loc o optimizare a activităţii, o reducere de costuri. Experienţa din România va fi integrată şi în retailerul din Polonia. Încă nu s-a stabilit dacă agito.pl va fi înlocuit cu eMAG.ro", a declarat Iulian Stanciu, directorul general al Dante International, care nu a dorit să prezinte informaţii despre valoarea tranzacţiei, informează Mediafax.

Dante International a depus în luna decembrie a anului trecut o solicitare la Consiliul Concurenţei şi Protecţia Consumatorului din Polonia privind preluarea controlului asupra Agito.

"Această extindere face parte din strategia noastră asumată pe termen mediu şi lung de a ne consolida poziţia în regiune. În prezent, accesăm, datorită celor trei pieţe în care ne desfăşurăm activitatea deja - România, Bulgaria şi Ungaria - o bază de peste 36 de milioane de clienţi. Acum intrăm într-o ţară mare din regiune, cu aproape 39 de milioane de locuitori, cu o piaţă de comerţ electronic estimată la patru miliarde de euro şi cu un potenţial mare de creştere", a declarat directorul de dezvoltare internaţională al Dante, Sorin Ionescu.

Lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul şi produse de birotică, eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piaţa românească.

Pentru anul 2014, afacerile eMAG.ro au fost estimate la 260 milioane de euro, în creştere cu mai mult de 40% faţă de 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb