Parchetul, sesizat pentru un conflict de interese privindu-l pe Dragnea

F.B.
Politică / 12 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Mişcarea civică Iniţiativa România a anunţat astăzi că a sesizat Parchetul General în legătură cu un posibil conflict de interese penal în cazul delegării de către Liviu Dragnea a atribuţiilor de preşedinte al Camerei Deputaţilor către Florin Iordache, iar acesta din urmă a sesizat Curtea Constituţională cu privire la protocoalele SRI-Parchetul General, scrie Agerpres.

"Inţiativa România consideră că aspectele sesizate trebuie clarificate instituţional, guvernarea netransparentă, prin interpuşi, devenind un modus operandi prin care inculpaţi sau infractori au ajuns să conducă România şi să subordoneze instituţiile statului în folos personal, mai ales de natură penală. Este datoria noastră să acţionăm în interesul respectării statului de drept şi transparenţei. Amintim că, pe 8 octombrie 2018, conştient de conflictul de interese în care s-ar putea afla în acest caz, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat pentru o singură zi atribuţiile de preşedinte al Camerei deputatului Florin Iordache, vicepreşedinte al CD, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi semnată de Liviu Dragnea. În aceeaşi zi, după delegarea atribuţiilor de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache a sesizat Curtea Constituţională, cerând CCR ca inculpaţii care au fost 'lezaţi' de protocoalele dintre parchete şi SRI să-şi poată obţine 'recunoaşterea drepturilor încălcate şi remedia vătămările produse'. Solicitarea a fost făcută în sesizarea trimisă la CCR în numele Camerei Deputaţilor, în care cere să se constate existenţa unui conflict între Ministerul Public şi Parlament, legat de protocoalele SRI-Parchetul General din anii 2009 şi 2016", se arată într-un comunicat al Iniţiativei România.

Iniţiativa România susţine că Liviu Dragnea a avut un folos personal, care derivă din sesizarea CCR, respectiv "evitarea sau eliminarea răspunderii penale în cele trei dosare penale în care a fost inculpat".

De asemenea, Iniţiativa România arată că acest folos a fost asumat în mod public, atât prin declaraţii, cât şi prin faptele care au precedat delegarea de atribuţii şi sesizarea CCR: cererea adresată ICCJ de revizuire a sentinţei în dosarul "Referendumul", sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru acelaşi motiv, sprijinul public pentru adoptarea unei OUG pentru revizuirea sentinţelor, iniţierea în Parlament a unui proiect de lege pentru revizuire de sentinţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb