Portalul destinat sistemului de învăţământ din Emiratele Arabe Unite este dezvoltat şi implementat de către SIVECO Romănia în parteneriat cu Microsoft, ITQAN (EAU) şi itworx (Egipt)

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 septembrie 2007

SIVECO România este implicată într-un nou proiect educaţional naţional, care constă din dezvoltarea şi implementarea portalului sistemului de învăţământ din Emiratele Arabe Unite. Proiectul este derulat în parteneriat cu companiile Microsoft, ITQAN (EAU) şi ITWorx (Egipt).

Portalul pune la dispoziţia elevilor, părinţilor, reprezentanţilor administraţiei din Emiratele Arabe Unite şi publicului larg în general informaţii online ce pot fi accesate din orice locaţie.

Proiectul reprezintă paşii iniţiali pentru implementarea viziunii pe termen lung a Ministerului Educaţiei privind transformarea sectorului educaţional din EAU, trecând la implementarea unei platforme educaţionale complet noi şi a unui Cadru Educaţional Inter-conectat, bazat pe o infrastructură comună validată, capabilă de scalare astfel încât să răspundă dezvoltării ministerului.

Concepul de baza în realizarea arhitecturii informatice pune accent pe uşurinţa regăsirii informaţiei - sistemul permiţând structurarea organizată, flexibilă şi ierarhizată a conţinutului. Informaţiile şi resursele din portal sunt prezentate atât în limba arabă cât şi în limba engleză, într-un mod grupat, ţinând cont de domeniile de interes ale utilizatorilor. Grafica atractivă contribuie esenţial la eficientizarea timpului petrecut de utilizatori pentru regăsirea informaţiilor de maxim interes.

Accesul liber la portal încurajează o comunicare îmbunătăţită între părţile implicate şi susţine în acelaşi timp transferul transparent de informaţii. Portalul oferă un set de aplicaţii adecvate pentru diseminarea de informaţii educaţionale şi servicii, având potenţialul de a oferi beneficii crescute pentru comunitate.

Recunoaşterea internaţională de care se bucură compania i-a convins pe reprezentanţii Ministerului Educaţiei din Emiratele Arabe Unite de valoarea specialiştilor din SIVECO România. SIVECO România este un nume consacrat la nivel naţional şi internaţional în domeniul IT&C şi al soluţiilor de eLearning, compania contribuind direct la crearea şi dezvoltarea societăţii informaţionale, prin numeroase proiecte precum implementarea primului proiect de informatizare a sistemului de învăţământ preuniversitar românesc - SEI.

Dezvoltarea şi administrarea Portalului SEI, unul dintre cele mai mari portaluri educaţionale din lume, a reprezentat, de altfel, şi un criteriu important în selecţia companiei SIVECO România în cadrul acestui proiect. Portalul reprezintă astăzi una dintre cele mai importante surse de date disponibile online, care să ofere tuturor celor interesaţi de fenomenul educaţional din România informaţii pertinente, corecte şi actualizate în timp real. Numărul anual de vizitatori ai portalului a crescut de la an la an, în prezent fiind înregistratI peste 100 000 de utilizatori.

Cu peste 2,5 milioane de vizitatori in luna iulie a acestui an, http://portal.edu.ro a ocupat, conform statisticilor de trafic, locul intai nu numai la categoria educaţie/învăţământ, dar şi în topul general al celor mai vizitate site-uri din România. Tot în luna iulie, numărul record de vizitatori înregistrat într-o singură zi a atins cifra de 283 528.

Dezvoltarea şi implementarea portalului reprezintă o componentă esenţială a strategiei pe termen lung pe care Ministerul Educaţiei o urmăreşte în vederea informatizării sectorului educaţional din EAU.

"Realizările companiei SIVECO România în dezvoltarea şi implementarea proiectelor educaţionale de anvergură se bucură de o recunoaştere naţională şi internaţională deosebită. Astăzi suntem în măsură să împărtăşim din experienţa noastră şi altor ţări interesate să introducă resursele educaţionale interactive în sistemul de învăţământ", a declarat Ştefan Morcov, Line of Business Manager în cadrul SIVECO România.

SIVECO România îşi manifestă, astfel, în continuare, disponibilitatea de a împărtăşi celor interesaţi din experienţa acumulată în dezvoltarea de proiecte naţionale şi regionale privind informatizarea învăţământului, urmărind în acelaşi timp stabilirea de parteneriate profitabile cu reprezentanţi comerciali, guvernamentali sau ai organizaţiilor de cercetare din domeniul IT&C.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb