UN PROIECT PROPACT 2005: Program naţional pentru dezvoltarea familiei ţărăneşti

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 2 august 2006

Sindicatul naţional al ţăranilor şi proprietarilor români - PROPACT 2005 intenţionează să lanseze un program naţional care vizează dezvoltarea familiei ţărăneşti, în condiţiile în care peste 43% din români locuiesc la sate.

""După 1990 nimeni nu a făcut nimic pentru cea mai mare parte a acestor oameni care trăiesc într-o sărăcie cumplită. Programele europene derulate până în prezent în satul românesc s-au adresat fermierilor şi nu familiilor ţărăneşti care au doar o bucată de pământ în jurul casei şi care reprezintă mijlocul de bază al existenţei lor zilnice"" , a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PROPACT 2005, Dan Drăghici, citat de Rompres.

Programul PROPACT 2005 încearcă să găsească soluţii pentru astfel de familii care pot să îşi gospodărească superior grădina din jurul casei, astfel încât să câştige sigur şi destul de bine. ""Ţăranii nu vor fi fermieri, ci vor fi nişte agricultori care vor produce suficient pentru familia sa, dar obligatoriu şi pentru a câştiga să ducă o viaţă decentă"", a precizat preşedintele PROPACT. Acesta a arătat că au fost deja propuse anumite module specifice satului româ-nesc, zonei geografice, numărului de familii pe baza unor studii de fezabilitate realizate cu firme de consultanţă.

""Din păcate rămâne de rezolvat problema finanţării, în care trebuie să se implice şi guvernul. Noi am contactat deja anumite consorţii internaţionale - americane şi elveţiene - care sunt interesate să investească în aces-te miniafaceri pe terenurile ţăranilor, din jurul caselor, numai că au nevoie de garanţii guvernamentale pentru investiţiile lor"", a spus preşedintele Drăghici. Potrivit programului Propact, valorile minifermelor propuse se situează între 30.000 - 80.000 de euro. Acestea prevăd înfiinţarea de ciupercării combinate cu sere de flori şi legume, căpşunării, eleştee cu peşte, creşterea iepurilor de casă şi a nutriilor, potârnichi, fazani. Modulele economice propuse de PROPACT pentru familiile ţărăneşti se referă şi la mici întreprinderi de prelucrarea soiei, a laptelui, mici carmangerii, pentru fabricarea ţuicii şi a pălincii precum şi pentru prelucrarea florei şi faunei spontane şi a plantelor medicinale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb