VICTOR GRIGORESCU, MINISTRUL ENERGIEI: "Companiile care nu se conformează celor mai înalte standarde nu au loc în sistem"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 iulie 2016

Ministerul Energiei face parte din proiectul noii Strategii Naţionale Anticorupţie (SNA) 2016-2020, ca instituţie responsabilă pentru îndeplinirea obiectivului "Creşterea integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în mediul de afaceri", potrivit unui comunicat al instituţiei.

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, subliniază: "Identificarea sectorului energetic ca zonă-cheie de interes pentru lupta anticorupţie este un semnal clar că aşteptăm de la companiile din domeniu să se conformeze celor mai înalte standarde. Unii o fac deja, pe cei care mai au de făcut paşi îi vom asista să îi facă. Acesta este principalul rol al muncii noastre. Este de la sine înţeles: cei care nu înţeleg acest deziderat nu îşi găsesc loc în sistemul energetic".

Comunicatul citat arată că ministerul de resort va participa în acest proiect alături de Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Justiţiei.

Aceste instituţii au ca ţintă reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în mediul de afaceri, în anul 2017.

Conform Ministerului Energiei, acţiunile principale ale acestui obiectiv sunt: "continuarea demersurilor României de a deveni membru cu drepturi depline a OCDE şi al grupurilor de lucru relevante ale organizaţiei şi, în special, în Grupul de lucru Anti-mită. Aceasta presupune, de asemenea, aderarea la Convenţia OCDE şi punerea în aplicare a acesteia; identificarea, descurajarea şi sancţionarea înţelegerilor anticoncurenţiale; implementarea planurilor de integritate ca cerinţe obligatorii pentru întreprinderile publice; realizarea schimbului de bune practici în implementarea programelor de integritate între mediul privat şi sectorul public; organizarea de consultări publice periodice între reprezentanţii sectorului public şi mediului de afaceri cu privire la agenda naţională anticorupţie şi politicile publice cu impact asupra activităţii economice; şi diseminarea politicilor şi programelor anti-mită dezvoltate la nivelul companiilor inclusiv prin aducerea acestora la cunoştinţa posibililor contractori şi furnizori şi solicitarea respectării unor standarde echivalente".

Dan Ionescu, consilier personal al ministrului Energiei, susţine că, în chestiunile legate de anticorupţie e nevoie de mai multă prevenţie, dacă dorim să vedem rezultate semnificative într-un timp cât mai scurt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb