Vladimir Voronin despre scutul antirachetă din România: "Moldova ar putea ajunge linie de front"

F.A.
Politică / 7 februarie 2010

Decizia României de a găzdui rachete de interceptare în cadrul scutului american antirachetă din Europa ar putea transforma Republica Moldova într-o linie de front, susţine fostul preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, citat de RIA Novosti, potrivit HotNews.

Voronin, care ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Partidului Comuniştilor din R. Moldova, a declarat că poziţia României privind scutul antirachetă american şi sprijinul deschis primit din partea actualei puteri de la Chişinău ar putea avea consecinţe dezastruoase asupra securităţii în regiune.

"O asemenea linguşire servilă şi slugarnică a autorităţilor actuale moldoveneşti faţă de România vorbeşte despre faptul că neutralitatea Republicii Moldova nu se mai află în zona de confort a integrării şi că este, intenţionat, transformată într-o zonă de front, provocând Rusia la o reacţie asemănătoare faţă de Transnistria. Trebuie să fii orb pentru a nu vedea acest lucru, sau un complice al procesului", a declarat sâmbătă Voronin, în cadrul şedinţei Partidului Comuniştilor, citat de Jurnal de Chişinău.

Liderul comuniştilor a mai declarat în cadrul aceleiaşi şedinţe că "guvernarea actuală (n.r. din R. Moldova) este formată din criminali, fixaţi pe o singură idee: să-şi vândă ţara, pământul şi poporul".

În final, Partidul Comuniştilor a cerut Guvernului moldovean să condamne politica României de a destabiliza securitatea regională şi de a "înfiinţa o atmosferă de război rece şi de neîncredere în regiune".

Preşedintele român, Traian Băsescu, a anunţat joi că România este dispusă să găzduiască rachete de interceptare în cadrul scutului american antirachetă, destinat protejării aliaţilor europeni.

Oficiali de la Washington au anunţat, ulterior, că instalaţiile din România vor deveni operaţionale din 2015 şi că acestea sunt create pentru a asigura protecţie împotriva "potenţialei ameninţări din partea Iranului".

În legătură cu decizia României de a găzdui rachete în cadrul scutului american antirachetă, şi Rusia şi-a exprimat vineri îngrijorarea, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut "clarificări" în acest sens.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb