ZIARUL BURSA

09 iulie 2012
Ediţia din 18.09.2024
Suspendarea preşedintelui a speriat leul

Suspendarea preşedintelui a speriat leul

ELENA VOINEABănci-Asigurări / 9 iulie 2012

Cursul oficial de la BNR a trecut de 4,5 lei/euro

Cotaţiile interbancare au ajuns la 4,5400 lei/euro

John J. Hardy, Saxo Bank: O rată de 5 lei/euro nu este exclusă

Moneda naţională s-a depreciat, vinerea trecută, faţă de euro până la nivelul de 4,5142 lei, la cursul Băncii Naţionale a României (BNR), în aşteptarea votului din Parlament, pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Geografia politică

PRO ŞI CONTRA LUI BĂSESCU - PROTESTE DE TOATE FELURILE Geografia politică

VIVIANI MIRICĂPolitică / 9 iulie 2012

Bucureştiul s-a împărţit în teritorii politice: la Piaţa Victoriei, dar şi lângă Ateneu, vin "ungurenii" lui MRU, protestând împotriva suspendării lui Băsescu; în Piaţa Universităţii există două trotuare politice - la Teatrul Naţional, vin, în general, USL-iştii, contra lui Băsescu, iar vizavi, lângă fântână, cei care îi resping pe toţi, pe Băsescu, dar şi pe Antonescu, Ponta şi întreaga clasă politică.

Confruntarea între liderii celor două tabere: Gheorghe Iaciu (centru), la negocieri cu Gabriel Filimon (dreapta) şi Petre Pavel Szel (stânga).

BĂTĂLIA PENTRU PRELUAREA CONSILIULUI REPREZENTANŢILOR ACŢIONARILOR A DURAT 34 DE ORE Acţionarii şi-au umflat muşchii la SIF Muntenia

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 9 iulie 2012

UPDATE: Rezultatul AGA - "Revoluţionarii" şi-au impus Consiliul Reprezentanţilor 

"Revoluţionarii" coagulaţi în jurul lui Gheorghe Iaciu, patronul Doraly, şi-au impus în AGA din weekend, Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF4 Muntenia, după o şedinţă de aproximativ 34 de ore, convocată sâmbătă la ora 9.30.

Noul Consiliu va fi format din: Marcel Gheorghe, Daniel Pandele, Gabriel Vasile, Olimpiu Blăjuţ, Răzvan Lefter, Florin Cazan, Adrian Andrici, Ştefan Gioga, Dan Sârboiu, Cristian Alexandru Ştefănescu şi Cătălin Mancaş, potrivit unor surse prezente la AGA.

...

Acţionarii SIF Muntenia au dat un test de anduranţă la Adunarea convocată, sâmbătă, pentru schimbarea Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA) şi pentru acordarea unor dividende suplimentare, unii reuşind să fie prezenţi de-a lungul a mai mult de 24 de ore cât a durat şedinţa, timp în care nervii au fost mereu întinşi la maxim.

Euribor, la minim istoric

Euribor, la minim istoric

Jurnal de criză / 9 iulie 2012

Dobânda Euribor pe trei luni, principalul indicator al operaţiunilor de creditare pe piaţa interbancară europeană, a atins, vineri, nivelul minim istoric, după ce, joi, Banca Centrală Europeană a decis să reducă dobânda de referinţă la 0,75%.

FMI îşi va reduce estimările privind evoluţia economiei mondiale

FMI îşi va reduce estimările privind evoluţia economiei mondiale

Jurnal de criză / 9 iulie 2012

Fondul Monetar Internaţional (FMI) îşi va revizui în scădere estimările privind evoluţia economiei mondiale în acest an, din cauza declinului investiţiilor, locurilor de muncă şi industriei în Europa, Statele Unite, Brazilia, India şi China, potrivit afirmaţiilor făcute de Christine Largarde, directorul general al instituţiei.

Guvernul nipon ar putea rămâne fără bani până în toamnă

V.R.Jurnal de criză / 9 iulie 2012

Guvernul Japoniei ar putea rămâ­ne fără bani până la sfârşitul lunii octombrie, ceea ce ar însemna stoparea tuturor cheltuielilor statului, inclusiv plata salariilor, a pensiilor şi ajutoarelor de şomaj. Situaţia este creată de un impas în Parlament, care a blocat un proiect de lege pentru finanţarea deficitului.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Why invest in Romania?

ROMÂNIA-CHINA Why invest in Romania?

Companii / 9 iulie 2012

Laurentiu Pachiu, Founder and Managing Partner, Pachiu & Associates | www.pachiu.com 

Reporter: Has your firm been involved in any China-related deals, either inbound or outbound, in the past 12 months?

"Jidvei" pe piaţa Chinei

ROMÂNIA-CHINA "Jidvei" pe piaţa Chinei

IOANA POPACompanii / 9 iulie 2012

Interesul pentru China a apărut în anul 2009, când, odată cu majorarea suprafeţelor de viţă-de-vie intrate pe rod, ne-am dat seama că trebuie să găsim şi pieţe externe, pentru că cea internă nu mai putea să absoarbă întreaga producţie, ne-a...

ROMÂNIA-CHINA "Jidvei" on the Chinese market

Translated by COSMIN GHIDOVEANUCompanii / 9 iulie 2012

The company's interest in China began in 2009, when, following the expansion of the vineyards, we realized that we needed to also find foreign markets, because the domestic one wasn't going to be enough to absorb our entire output, said...

ROMÂNIA-CHINA China are resurse financiare considerabile

Companii / 9 iulie 2012

"Delegaţia care tocmai ne-a vizitat ţara, respectiv delegaţia Asociaţiei Poporului Chinez de Prietenie cu Popoarele Lumii, a avut în componenţă ca invitaţi şi un grup de cinci oameni de afaceri din diverse domenii, de la care au rezultat...

Icco Metal a intrat în insolvenţă

Icco Metal a intrat în insolvenţă

Ovidiu VRÂNCEANUCompanii / 9 iulie 2012

Compania Icco Metal Întorsura Buzăului, controlată de omul de afaceri Călin Costan, a intrat în insolvenţă începând din luna aprilie, se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

"Creditorii sunt cei care decid în ce moment doresc să externalizeze creanţele", potrivit Isabelei Iacob, directorul general al KRUK International.

Colectarea creanţelor - de la executare la negociere

Emilia OlescuMacroeconomie / 9 iulie 2012

Piaţa colectării de creanţe s-a diversificat, în ultima vreme, iar unele companii au schimbat total procesul de colectare a creanţelor, mutându-l din zona de executare în cea de negociere şi încheiere amiabilă de angajamente de plată, ne-a spus...

Cursul, tot în urcare

Bănci-Asigurări / 9 iulie 2012

Cursul de schimb a încheiat şedinţa în urcare, la 4,5375 - 4,5399 lei/euro, după o zi agitată în care cotaţiile au stabilit un nou record pe piaţa interbancară, de 4,5400 lei/euro, în aşteptarea votului din Parlament pentru suspendarea...

EDITORIAL A doua suspendare

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 9 iulie 2012

CRISTIAN PÎRVULESCU

În articolul de la începutul săptămânii trecute observam că tempoul politic a devenit atât de agitat încât indica apropierea punctului culminant al crizei politice.

MRU lansează "platforma de centru-dreapta"

MRU lansează "platforma de centru-dreapta"

Adelina DabuPolitică / 9 iulie 2012

Fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu a fondat o mişcare civică - Iniţiativa de Centru-Dreapta (ICCD) - pe care a lansat-o în cadrul unei conferinţe de presă organizată vineri, în sediul asociaţiei - o casă veche, de pe strada Cobălcescu, din...

REVISTA PRESEI 09.07.2012

Willy HomnerRevista Presei / 9 iulie 2012

ADEVARUL 

Ruletă rusească la Curtea Constituţională

Astăzi şi mâine, Curtea Constituţională are de judecat şase dosare cruciale, care vor tranşa şi din punct de vedere juridic bătălia politică pe care majoritatea USL a câştigat-o săptămâna...

REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 09.07.2012

V.R.Revista Presei / 9 iulie 2012

FINANCIAL TIMES

Inflaţia din China a încetinit la 2,2% în iunie

Inflaţia din China a încetinit la 2,2% în iunie, de la 3% în luna mai, nivelul fiind cu mult sub ţinta guvernului de la Beijing pentru anul curent: 4%.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo