ZIARUL BURSA

03 aprilie 2017
Ediţia din 19.10.2024
ANAF a descoperit datorii bugetare de 9 milioane euro, la una din bănci

PRIMUL CONTROL FINALIZAT, DUPĂ INSPECŢIILE FISCALE ÎN SISTEMUL BANCAR ANAF a descoperit datorii bugetare de 9 milioane euro, la una din bănci

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 3 aprilie 2017

Fiscul are în derulare controale şi la alte bănci de la noi 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a descoperit, în urma unor inspecţii de specialitate derulate în sistemul bancar, că una din băncile care acţionează pe piaţa noastră are datorii la stat de circa 9 milioane de euro, după cum ne-au declarat reprezentanţii instituţiei fiscale.

Hidroelectrica - de la guvernanţa corporativă, înapoi la numiri politice

MINISTERUL ENERGIEI FACE PROPUNERI CONTROVERSATE PENTRU CONDUCEREA PROVIZORIE Hidroelectrica - de la guvernanţa corporativă, înapoi la numiri politice

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 3 aprilie 2017

Actualizare 11: 34 După cinci ani, Curtea de Apel Bucureşti închide definitiv insolvenţa Hidroelectrica

După aproape cinci ani de la deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia nr. 125 din 30 martie 2017 în dosarul 22456/3/2012 prin care a închis definitiv procedura insolvenţei celui mai important producător de energie din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă al Euro Insol remis Redacţiei.

-------------

Ministerul Energiei, care controlează 80% din Hidroelectrica, vrea ca acţionarii să numească un Consiliu de Supraveghere (CS) provizoriu, pentru patru luni, în Adunarea generală din 19 aprilie, care era convocată ca să aleagă un CS pentru un mandat de patru ani, în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă 109/2011 privind guvernarea corporativă a companiilor de stat.

Ziarul "BURSA", premiat de ASF, la Gala EduFin

Ziarul "BURSA", premiat de ASF, la Gala EduFin

Miscellanea / 3 aprilie 2017

Ziarul "BURSA" a primit "Premiul special pentru implicarea activă şi promovarea unei educaţii financiare corecte", în cadrul Galei EduFin, organizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, săptămâna trecută, la Iaşi.

Domnia fricii

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 3 aprilie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Un aşa zis joc promovat pe reţelele de socializare, Sfidarea balenei albastre (Blue Whale Challenge) a provocat, la noi sau aiurea, o psihoză care demonstrează, o dată în plus, cât de uşor poate domnia fricii să înlocuiască domnia legii. Cum se face că un zvon, o ştire falsificată, o autentică fake news a fost transformată, fără vreo analiză cât de cât serioasă, într-o ameninţare reală şi imediată atât la adresa adolescenţilor, cât şi a ordinii stabilite a lumi?

"Laserul de la Măgurele este aproape gata"

NICOLAE ZAMFIR, DIRECTORUL ELI-NP: "Laserul de la Măgurele este aproape gata"

A.P.Companii / 3 aprilie 2017

Cel mai puternic laser din lume, care se construieşte lângă Bucureşti, la Măgurele, este aproape finalizat, potrivit profesorului Nicolae Zamfir, directorul proiectului Extreme - Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP) de la Măgurele, citat de Agerpres. Domnia sa a anunţat că, în această lună, echipa de cercetători urmează să înceapă testele, care vor dura doi ani. Investiţia, estimată la 300 de milioane de euro şi finanţată din fonduri europene, va fi operaţională în anul 2019.

Percheziţii la "Credit Suisse", în mai multe ţări

Percheziţii la "Credit Suisse", în mai multe ţări

A.V.Internaţional / 3 aprilie 2017

Banca elveţiană "Credit Suisse Group" AG a fost supusă, la finele săptămânii trecute, unor percheziţii în Olanda, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Australia, iar unii dintre angajaţii acesteia şi sute de deţinători de conturi sunt investigaţi cu privire la fraude fiscale şi activităţi de spălare de bani, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Ministrul Turismului urmează să propună scăderea TVA la 9%

ADELINA TOADERCompanii / 3 aprilie 2017 /

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat că va propune astăzi, Ministerului de Finanţe, reducerea TVA la 9 % pentru produsele pe care le vând agenţiile de turism, urmând ca apoi să înceapă procedurile cu Comisia Europeană în acest...

MACRO NEWSLETTER 3 Aprilie 2017

MACRO NEWSLETTER 3 Aprilie 2017

Internaţional / 3 aprilie 2017

Vânzările retail din Germania au crescut peste aşteptări în februarie 2017, cu o rată lunară de 1,8%, după o scădere de 1% în luna precedentă, iar declinul anual a fost de 2,1%, după o creştere de 2,7% în luna anterioară.

Arctic investeşte 471 milioane lei în Dâmboviţa

RAMONA RADUCompanii / 3 aprilie 2017 /

Arctic a anunţat o investiţie de tip Greenfield de 471 milioane lei, extinzându-şi, astfel, activitatea în judeţul Dâmboviţa (localitatea Ulmi). Compania producătoare de electrocasnice urmează să construiască o fabrică de maşini de spălat rufe,...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo